Lennon, John - John Lennon Plastic Ono Band

Special Price € 25,25 Normale prijs € 29,50
Op voorraad
SKU
MWS900025
Kwaliteit
Lijkt wel nieuw
Hoes heeft minimale gebruikssporen.Vinyl wat haarlijntjes, maar niet noemenswaardig. Zolderplaat. Ruikt een beetje muf. Geen originele binnenhoezen.
Meer informatie
Artiest Lennon, John
Aantal units 1
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes EX
Kwaliteit vinyl EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label EX
Soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 8
Kwaliteit van album Lijkt wel nieuw

Lennon, John - John Lennon Plastic Ono Band

John Winston Ono Lennon (9 oktober 1940 - 8 december 1980) was een Engelse muzikant, zanger, songwriter en vredesactivist, geboren in Liverpool, Verenigd Koninkrijk en die wereldwijde bekendheid verwierf als een van de oprichters van The Beatles. Met Paul McCartney vormde Lennon een van de meest invloedrijke en succesvolle songwriting-samenwerkingsverbanden van de 20e eeuw en schreef ' een aantal van de meest populaire muziek in de geschiedenis van rock en roll '. Hij is na Paul McCartney de op één na meest succesvolle songwriter in de UK singles chart-geschiedenis.
Lennon onthulde een opstandige aard, en bijt bij beetje, in zijn muziek, op film, in boeken en op persconferenties en interviews. Hij was controversieel door zijn werk als vredesactivist en kunstenaar. Na The Beatles genoot Lennon van een succesvolle solocarrière (die begon in 1968, 2 jaar vóór het uiteenvallen van The Beatles) met veelgeprezen albums als John Lennon / Plastic Ono Band en Imagine en iconische nummers als ' Give Peace a Kans ' en ' Stel je voor '. Na een zelfopgelegde ' pensionering ' om zijn zoon groot te brengen, kwam Lennon terug met een comeback-album, Double Fantasy, maar werd minder dan een maand na de release ervan vermoord. Het album zou de Grammy Award 1981 voor Album van het Jaar winnen

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere