Led Zeppelin - IV

Speciale prijs € 19,70 Normale prijs € 20,75
Op voorraad
SKU
P82172
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Wea;

Meer informatie
Artiest Led Zeppelin
Aantal units 1
Ean 0081227965778
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Ranking top 100 17
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

Black Dog
Rock And Roll
The Battle of Evermore
Stairway To Heaven
Misty Mountain Hop
Four Sticks
Going To California
When The Levee Breaks

Led Zeppelin- Iv

Op 9 november 1971 werd het vierde Led Zeppelin-album uitgebracht. Doordat het album geen titel in normale tekens heeft, maar in vier symbolen uit het Runenschrift is weergegeven, wordt het ook wel Led Zeppelin IV, The Runes Album, Four Symbols of Runes genoemd.
Led Zeppelin wordt door velen beschouwd als de beste en tot de meest succesvolle rockband aller tijden. De band heeft tot op de dag van vandaag zijn aandeel in de muziek nog niet verloren. Nog steeds wordt Led Zeppelin, die al in 1980 na het overlijden van drummer John Bonham stopte, als voorbeeld of inspiratiebron gezien door talloze nieuwe muzikanten. Dat Led Zeppelin veel fans heeft werd wel duidelijk bij het laatste reünie concert. Op 10 december 2007 was dit eenmalig optreden (met Jason Bonham, de zoon van John, op drums) in het O2-Arena stadion. Voor de 20.000 beschikbare kaarten zijn er wereldwijd ongeveer 20 miljoen aanvragen geweest.
Het album kenmerkt zich als een mengeling van hardrock met Engelse folkmuziek, traditionele rock-'n-roll en blues, wat de muziek een dramatisch, mystiek en zelfs episch effect geeft. Trage ballades met geweldige teksten zoals op Going to California, oorverdovende gitaarstukken zoals op Black Dog, schitterende drumtechnieken op Four Sticks en de totale combinatie van dit alles met trage stukken en perfecte overgangen naar versnellingen op het legendarische nummer Stairway To Heaven maken dit album uniek. Led Zeppelin IV kent eigenlijk alleen maar hoogtepunten, waarbij elk nummer een ander karakter heeft als het vorige. Het is een album die iedereen ooit in zijn leven moet beluisteren of zelfs zou moeten hebben liggen in zijn collectie al is het alleen al om het fabuleuze nummer Stairway To Heaven.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl