Led Zeppelin - I

Special Price € 22,75 Normale prijs € 23,85
Op voorraad
SKU
P42247
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Wea; 180 Gr. Single Sleeve Replicating The Original Album

Meer informatie
Artiest Led Zeppelin
Aantal units 1
Ean 0081227966416
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 38
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

Good Times Bad Times
Babe I'm Gonna Leave You
You Shook Me
Dazed And Confused
Your Time Is Gonna Come
Black Mountain Side
Communication Breakdown
I Can't Quit You Baby
How Many More Times

Led Zeppelin - I

Led Zeppelin was een Engelse rockband die in 1968 in Londen werd opgericht. De band bestond uit gitarist Jimmy Page, zanger Robert Plant, bassist en toetsenist John Paul Jones en drummer John Bonham. Het zware, gitaargestuurde geluid van de groep, geworteld in blues op hun vroege albums, heeft hen bekend gemaakt als een van de voorlopers van heavy metal, hoewel hun unieke stijl voortkwam uit een breed scala aan invloeden, waaronder volksmuziek.
Na het veranderen van hun naam van de New Yardbirds, tekende Led Zeppelin een deal met Atlantic Records die hen aanzienlijke artistieke vrijheid verschafte. Hoewel de groep aanvankelijk impopulair was met critici, bereikten ze aanzienlijk commercieel succes met albums zoals Led Zeppelin (1969), Led Zeppelin II (1969), Led Zeppelin III (1970), hun titelloze vierde album (1971), Houses of the Holy (1973), en Physical Graffiti (1975). Hun vierde album, met de track 'Stairway to Heaven', is een van de meest populaire en invloedrijke werken in de rockmuziek en het heeft de populariteit van de groep versterkt.
Led Zeppelin wordt algemeen beschouwd als een van de meest succesvolle, innovatieve en invloedrijke rockgroepen in de geschiedenis. Ze zijn een van de best verkopende muziekartiesten in de geschiedenis van audio-opnames; verschillende bronnen schatten de recordomzet van de groep op 200 tot 300 miljoen stuks wereldwijd.
Rolling Stone Magazine beschreef ze als 'de zwaarste band aller tijden', 'de grootste band van de jaren '70' en 'zonder twijfel een van de meesten' blijvende bands in de rockgeschiedenis '. Ze werden in 1995 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere