Kottke, Leo - Leo Kottke

Special Price € 7,00 Normale prijs € 9,50
Op voorraad
SKU
MWS900398
Kwaliteit
Lijkt wel nieuw
Wat een prachtige hoes. Schitterend vinyl met minimale gebruikssporen.
Meer informatie
Artiest Kottke, Leo
Aantal units 1
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes EX
Kwaliteit vinyl EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label EX
Soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 8
Kwaliteit van album Lijkt wel nieuw
Tracks Buckaroo 2:03
The White Ape 2:08
Hayseed Suede 2:43
Rio Leo 2:55
Range 3:24
Airproofing 2:16
Maroon 1:59
Waltz 2:22
Death By Reputation 4:07
Up Tempo 1:40
Shadowland 4:03

Kottke, Leo - Leo Kottke

Leo Kottke is een vooraanstaande Amerikaanse fingerstyle gitarist en singer-songwriter die bekend staat om zijn virtuoze gitaarspel en unieke muzikale stijl. Hij werd geboren op 11 september 1945 in Athens, Georgia, en begon op jonge leeftijd met gitaarspelen, geïnspireerd door folk- en bluesmuziek.

Kottke's muzikale carrière nam een vlucht in de jaren '60 en '70, toen hij albums uitbracht die zijn vingervlugheid op de akoestische gitaar toonden. Zijn spel combineert verschillende genres, waaronder folk, blues, jazz en Americana, en hij staat bekend om zijn complexe fingerpicking-technieken en inventieve gitaarstemmingen.

Een van zijn meest opvallende albums is "6- and 12-String Guitar," dat in 1969 werd uitgebracht en waarop hij zowel zes- als twaalfsnarige gitaren bespeelde. Dit album vestigde zijn reputatie als een virtuoos gitarist en inspireerde talloze andere muzikanten.

Leo Kottke heeft een indrukwekkende discografie opgebouwd met tientallen albums en heeft samengewerkt met diverse andere muzikanten en artiesten. Zijn muzikale output omvat zowel instrumentale stukken als nummers met teksten, en hij wordt bewonderd om zijn technische beheersing en zijn vermogen om emotie over te brengen via zijn gitaarspel.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere