King, Carole - Tapestry

Special Price € 24,25 Normale prijs € 25,45
Op voorraad
SKU
3A7234
Kwaliteit
Nieuw
Meer informatie
Artiest King, Carole
Aantal units 1
Ean 0194398407012
Genre Country, Folk
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 96
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks I Feel The Earth Move
So Far Away
It's Too Late
Home Again
Beautiful
Way Over Yonder
Out In The Cold
You've Got A Friend
Where You Lead
Will You Love Me Tomorrow?
Smackwater Jack
Tapestry
(You Make Me Feel Like) A Natural Woman
Smackwater Jack

King, Carole - Tapestry

Carole King was in de jaren zestig beroemd als schrijver van meidengroepslagen. In 1971 werd ze beroemd. Dat is het jaar dat Tapestry een van de best verkopende lp's aller tijden werd. Het is gemakkelijk te horen waarom - de muziek is loose, aards, LA session-pop.
Haar grootste succes als performer was in de eerste helft van de jaren 1970, toen ze haar eigen liedjes zong, zichzelf vergezelde op de piano, in een reeks albums en concerten; hoewel ze al tien jaar een succesvolle songwriter was en sindsdien voor anderen blijft schrijven. Ze had haar eerste nummer 1 hit als songwriter in 1960 op de leeftijd van 18, met 'Will You Love Me Tomorrow', die ze schreef met Goffin. In 1997 schreef ze mee 'The Reason', wat een hit was voor Celine Dion.
Ze heeft vier Grammy Awards gewonnen en is opgenomen in de Songwriters Hall of Fame en de Rock and Roll Hall of Fame voor haar songwriting . Carole's album Tapestry hield het record voor de meeste weken op # 1 door een vrouwelijke artiest voor meer dan 20 jaar tot gebroken door Whitney Houston (voor het soundtrack-album The Bodyguard), dat zelf later werd bekroond door Adele (voor het album 21 in 2012) .

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere