Lynyrd Skynyrd - Pronounced Leh'nerd..

Aanbiedingsprijs € 22,45 Normale prijs € 23,60
Niet op voorraad
Artikelcode
K50960
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl. Label: Music on vinyl; .. Skin'Nerd / 180 Gram Audiophile Pressing / Gatefold
Meer informatie
Artiest Lynyrd Skynyrd
Aantal units 1
Ean 0600753356685
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

a1 I Ain'T The One
a2 Tuesday's Gone
a3 Gimme Three Steps
a4 Simple Man

b1 Things Goin' On
b2 Mississippi Kid
b3 Poison Whiskey
b4 Free Bird

Lynyrd Skynyrd - Pronounced Leh'nerd..

Lynyrd Skynyrd, oorspronkelijk opgericht in 1964 als de 'Noble Five' in Jacksonville, was de definitieve Southern-rockband die de overgedreven kracht van bluesrock samensmeedde met een rebelse Southern-image en een hard rock-branie. Skynyrd vertrouwde nooit op de jazzy improvisaties van de Allman Brothers. In plaats daarvan waren ze een hardlevende, hardsturende rock & roll-band - ze zijn misschien eindeloos vastgelopen op het podium, maar hun muziek bleef stevig verankerd in blues, rock en country.
De band groeide uit tot wereldwijde erkenning op basis van de rijprestaties en de bekende melodieën 'Sweet Home Alabama' en 'Free Bird'. Op het hoogtepunt van hun succes stierven drie leden door een vliegtuigcrash in 1977, waarmee een abrupt einde kwam aan de populairste incarnatie van de band.
De overlevende bandleden werden in 1987 opnieuw gevormd voor een reünietournee met zanger Johnny Van Zant, de jongere broer van zanger en oprichter Ronnie Van Zant. De opnieuw gevormde band blijft touren en opnemen met het originele mede-oprichtende lid Gary Rossington en kernleden Johnny Van Zant samen met Rickey Medlocke die in de vroege jaren zeventig korte tijd bij de band opnam. De lange drummer Michael Cartellone heeft sinds 1999 opgenomen en toert met de band. Lynyrd Skynyrd werd op 13 maart 2006 ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl