Judas Priest - Defenders Of The Faith

Aanbiedingsprijs € 23,55 Normale prijs € 24,65
Op voorraad
Artikelcode
Z53560
Kwaliteit
Nieuw
Label: Sony music;
Meer informatie
Artiest Judas Priest
Aantal units 1
Ean 0889853908813
Genre Heavy, Metal
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks Freewheel Burning
Jawbreaker
Rock Hard Ride Free
The Sentinel
Love Bites
Eat Me Alive
Some Heads Are Gonna Roll
Night Comes Down
Heavy Duty
Defenders Of The Faith

Judas Priest - Defenders Of The Faith

Judas Priest is een Britse heavy metal band die in 1969 in Birmingham, Engeland werd opgericht. Bekend om tweelingzanggitaren, een brede opera-stijl en voor de introductie van de S & M leer-en-studs in heavy metal, hebben ze meer dan 50 miljoen albums verkocht Wereldwijd.
Na een vroege carrière als secundaire act, vastgehouden door onsympathieke producenten en wijzigingen in de bezetting, vond de band in de jaren tachtig een aanzienlijk commercieel succes. In 1989 werden ze genoemd als beklaagden in een onsuccesvolle rechtszaak waarbij beweerd werd dat subliminale berichten op hun albums de zelfmoordpogingen van twee jonge mannen hadden veroorzaakt.
Het lidmaatschap van de band heeft veel omzet gezien, waaronder een revolverende cast van drummers in de jaren zeventig , en het tijdelijke vertrek van zanger Rob Halford in de vroege jaren negentig. De huidige line-up bestaat uit leadzanger Rob Halford, gitaristen Glenn Tipton en Richie Faulkner, bassist Ian Hill en drummer Scott Travis. Het best verkopende album van de band is 1982's Screaming for Vengeance met hun meest commercieel succesvolle line-up, Rob Halford (leadzang), KK Downing (gitaar), Glenn Tipton (gitaar), Ian Hill (bas) en Dave Holland (drums) ). De band heeft gewerkt aan een nieuw album, dat naar verwachting ergens in 2013 zal verschijnen.
Sterk aangehaald als een grote invloed op meerdere genres van metal, inclusief maar niet beperkt tot power metal en thrash metal, wordt de band alom geprezen als de '' metalen goden ''. Hun invloed, terwijl vooral de operatic vocalist van Rob Halford en het tweelinggitaargeluid van K.K. Downing en Glenn Tipton, is te zien in talloze bands. Hun imago van leer, spijkers en andere taboe-kledingstukken waren van grote invloed tijdens het glamour-tijdperk van de jaren tachtig. Hun album uit 1980, British Steel, wordt het '' record genoemd dat meer dan enig ander codificeerde wat we bedoelen met '' heavy metal ''. Ondanks een afname van de blootstelling halverwege de jaren negentig, heeft de band opnieuw een grote opleving gezien, waaronder wereldwijde tours, die in 2005 in de grond gestaan ??hebben voor de VH1 Rock Honours, een Grammy Award voor beste metalprestaties in 2010 en hun liedjes met in grote videogames zoals Guitar Hero en de Rock Band-serie.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
0634267103 info@vinyllp.nl