Jackson, Michael - Thriller

Speciale prijs € 15,20 Normale prijs € 17,70
Niet op voorraad
SKU
MWS005035
Kwaliteit
Prachtig
Hoes heeft iets slijtage. Je ziet dat de plaat (vinyl) veel gespeeld is, maar klinkt nog heel erg mooi.
Meer informatie
Artiest Jackson, Michael
Aantal units 1
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl VG+     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes EX
Kwaliteit label EX
soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 7.4
Kwaliteit van album Prachtig
Tracks A1 Wanna Be Startin' Somethin' 6:02
A2 Baby Be Mine 4:20
A3 The Girl Is Mine
Featuring – Paul McCartney
3:42
A4 Thriller 5:57
B1 Beat It 4:17
B2 Billie Jean 4:57
B3 Human Nature 4:05
B4 P.Y.T. (Pretty Young Thing) 3:58
B5 The Lady In My Life 4:57

Jackson, Michael - Thriller

Dubbed de 'King of Pop '' singer-songwriter Michael Jackson werd geboren in Gary, Indiana, op 29 augustus 1958. Als kind trad hij op als de lead zanger van de populaire Motown-groep van de familie Jackson, de Jackson 5. Jackson ging over tot een van de meest internationaal bekende bekroonde solo pop sensaties tot nu toe te worden. Hij was zonder twijfel de grootste popster van de jaren '80, en zeker een van de meest populaire opname artiesten aller tijden. Zijn bijdragen aan muziek, dans, en mode, samen met zijn bekendheid persoonlijke leven, maakte hem een ​​wereldwijde figuur in de populaire cultuur voor meer dan vier decennia.
Door middel van het podium en video performances, Jackson populariseerde een aantal ingewikkelde danstechnieken, zoals de robot en de moonwalk, waaraan hij de naam. Zijn eigen geluid en stijl heeft beïnvloed tal van hip hop, post-disco, hedendaagse R & B, pop en rock artiesten.
Jackson's 1982 album Thriller is het best verkochte album aller tijden. Zijn andere documenten, met inbegrip van Off the Wall (1979), Bad (1987), Dangerous (1991), en Geschiedenis (1995), die ook behoren tot 's werelds best-selling. Jackson is een van de weinige kunstenaars te zijn ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame tweemaal. Hij werd ook ingewijd in de Dance Hall of Fame als de eerste en enige danser van pop en rock muziek. Sommige van zijn andere prestaties zijn onder andere meerdere Guinness World Records; 13 Grammy Awards en de Grammy Legend Award en de Grammy Lifetime Achievement Award; 26 American Music Awards, meer dan een andere kunstenaar, waaronder de '' Artist of the Century '' en '' Artist van de jaren 1980 ''; 13 nummer één singles in de Verenigde Staten in zijn solocarrière, meer dan enige andere mannelijke artiest in de Hot 100 tijdperk; en de geschatte verkoop van meer dan 400 miljoen platen wereldwijd. Jackson heeft honderden prijzen gewonnen, waardoor hij de meest bekroond artiest in de geschiedenis van de populaire muziek. In wat zou Jackson's 52ste verjaardag op 29 augustus 2010 zijn geweest, werd hij de meest gedownloade artiest aller tijden. Jackson voortdurend reisde de wereld bijwonen van evenementen ter ere van zijn menselijkheid en de 2000 Guinness Book of Records erkende hem voor de ondersteuning van 39 goede doelen.
Toen Jackson overleed op 25 juni 2009, van de schijnbare hartstilstand in Los Angeles op de leeftijd van 50, de uitstorting van de eerste schok, toen verdriet, was de grootste, meest onmiddellijke van zijn soort die de wereld ooit had gekend,

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl