Jackson, Michael - History: Continues -Pd-

Aanbiedingsprijs € 50,20 Normale prijs € 52,75
Op voorraad
Artikelcode
Z54386
Kwaliteit
Nieuw
Label: Epic;
Meer informatie
Artiest Jackson, Michael
Aantal units 2
Ean 0190758664514
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks Scream
They don't care about us
Stranger in moscow
This time around
Earth song
D.s.
Money
Come together
You are not alone
Childhood (theme from ”Free Willy 2”)
Tabloid junkie
2 bad
History
Little Susie / pie Jesu
Smile

Jackson, Michael - History: Continues -Pd-

Dubbed the '' King of Pop, '' singer-songwriter Michael Jackson werd geboren in Gary, Indiana, op 29 augustus 1958. Als kind trad hij op als leadzanger van de populaire Jackson-familie Motown, de Jackson 5. Jackson werd tot nu toe een van de meest internationaal bekende prijzenwinnende solo pop-sensaties. Hij was zonder twijfel de grootste popster van de jaren '80, en zeker een van de meest populaire artiesten aller tijden. Zijn bijdragen aan muziek, dans en mode, samen met zijn gepubliceerde persoonlijke leven, maakten hem meer dan vier decennia lang een wereldwijde figuur in de populaire cultuur.
Tijdens podium- en video-uitvoeringen populariseerde Jackson een aantal ingewikkelde danstechnieken, zoals de robot, en de moonwalk, waaraan hij de naam gaf. Zijn kenmerkende geluid en stijl heeft vele hiphop, postdisco, hedendaagse R & B-, pop- en rockartiesten beïnvloed. Het 1982-album Thriller van Jackson is het best verkochte album aller tijden. Zijn andere records, waaronder Off the Wall (1979), Bad (1987), Dangerous (1991) en HIStory (1995), behoren ook tot de best verkochte producten ter wereld. Jackson is een van de weinige artiesten die twee keer in de Rock and Roll Hall of Fame is opgenomen. Hij werd ook opgenomen in de Dance Hall of Fame als de eerste en enige danser van pop- en rockmuziek. Enkele van zijn andere prestaties omvatten meerdere Guinness World Records; 13 Grammy Awards, evenals de Grammy Legend Award en de Grammy Lifetime Achievement Award; 26 American Music Awards, meer dan enige andere artiest, waaronder de '' Artist of the Century '' en '' Artist of the 80s ''; 13 nummer één in de Verenigde Staten in zijn solocarrière, meer dan enige andere mannelijke artiest in het Hot 100-tijdperk; en de geschatte verkoop van meer dan 400 miljoen records wereldwijd. Jackson heeft honderden prijzen gewonnen, waarmee hij de meest bekroonde opnamekunstenaar is in de geschiedenis van de populaire muziek. In wat de 29ste verjaardag van Jackson op 29 augustus 2010 zou zijn geweest, werd hij de meest gedownloade artiest aller tijden. Jackson reisde constant de wereld rond tijdens het bijwonen van evenementen ter ere van zijn humanitarianisme en het 2000 Guinness Book of Records erkende hem voor het ondersteunen van 39 goede doelen.
Toen Jackson op 25 juni 2009 stierf, van schijnbare hartstilstand in Los Angeles op de leeftijd van 50, de uitstorting van eerste schok, toen verdriet, was de grootste, meest ogenblikkelijke in zijn soort die de wereld ooit had gekend, afgezien van de gebeurtenissen van 11 september 2001.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
0634267103 info@vinyllp.nl