Hendrix, Jimi - Smash Hits

Aanbiedingsprijs € 17,60 Normale prijs € 18,75
Op voorraad
Artikelcode
R55037
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl. Label: Legacy; Rsd 2016 / Incl. Original Poster & Alternate Cover Art
Incl. Tracks Such As:
purple Haze / Hey Joe / Red House (Uk Are You Experienc
ed Version) / Fire + 8 More
Meer informatie
Artiest Hendrix, Jimi
Aantal units 1
Ean 0889853030811
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks Purple Haze
Fire
The Wind Cries Mary
Can You See Me
Hey Joe
All Along the Watchtower
Stone Free
Crosstown Traffic
Manic Depression
Remember
Red House
Foxey Lady

Hendrix, Jimi - Smash Hits

James Marshall Hendrix (geboren Johnny Allen Hendrix, 27 november 1942 - 18 september 1970) was een Amerikaanse muzikant, zanger en songwriter. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke elektrische gitaristen in de geschiedenis van de populaire muziek en een van de meest gevierde musici van de 20e eeuw.
In zijn korte vierjarige heerschappij als superster heeft Jimi Hendrix de woordenschat van de elektrische rockgitaar meer dan wie dan ook voor of na. Hendrix was een meester in het aanzetten van allerlei onvoorziene sonics van zijn instrument, vaak met innovatieve amplificatie-experimenten die feedback van astrale kwaliteit en brullende vervorming produceerden. Zijn frequente orkaanontploffingen van lawaai en verbluffende showmanship - hij kon en zou achter zijn rug en met zijn tanden spelen en zijn gitaar in brand steken - heeft zijn aanzienlijke gaven als songwriter, zanger en meester van een scala aan blues, R & B soms verdoezeld en rockstijlen.
Hendrix ontving verschillende muziekprijzen tijdens zijn leven en postuum, en de Jimi Hendrix Experience werd in 2005 opgenomen in de US Rock & Roll Hall of Fame en de UK Music Hall of Fame in 2005 Rolling Stone rangschikte zijn drie niet-posthume studioalbums, Are You Experienced, Axis: Bold as Love en Electric Ladyland als een van de 100 beste albums aller tijden. Rolling Stone rangschikte hem als de grootste gitarist aller tijden en de zesde grootste artiest aller tijden.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
0634267103 info@vinyllp.nl