Hendrix, Jimi -experience - Are You Experienced

Speciale prijs € 26,10 Normale prijs € 27,50
Op voorraad
SKU
Q79651
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Legacy;

Meer informatie
Artiest Hendrix, Jimi -experience
Aantal units 2
Ean 0888751345010
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Ranking top 100 97
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1 - 1. Foxey Lady
1 - 2. Manic Depression
1 - 3. Red House
1 - 4. Can You See Me
1 - 5. Love Or Confusion
1 - 6. I Don'T Live Today
1 - 7. May This Be Love
1 - 8. Fire
1 - 9. Third Stone From The Sun
1 - 10. Remember
1 - 11. Are You Experienced?
2 - 1. Hey Joe
2 - 2. Stone Free
2 - 3. Purple Haze
2 - 4. 51st Anniversary
2 - 5. The Wind Cries Mary
2 - 6. Highway Chile

Hendrix, Jimi -Experience- Are You Experienced

Are You Experienced? is het spectaculaire debuutalbum van The Jimi Hendrix Experience en werd in mei 1967 uitgebracht in Europa en enkele maanden later in Amerika. Het album gaf Hendrix zijn eerste kans om zijn unieke stijl te presenteren; de met feedback geteisterde elektrische gitaar riffs en solo’s, overweldigende blues rock, psychedelische sound effecten en vocalen beïnvloed door rhythm & blues en maakte hem tot wat hij nu nog steeds is; één van de meest toonaangevende, beste en succesvolste gitaristen aller tijden. Een fenomeen, een icoon, een held en een voorbeeld voor vele bekende en onbekende gitaristen. “The best guitarist of all time.”
Het album, Are You Experienced?, werd een enorm commercieel succes, het bereikte de nummer twee positie in de Britse hitlijsten en werd van de eerste plaats gehouden door Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles. De Amerikaanse versie bevatte extra songs zoals Purple Haze, Hey Joe en The wind Cries Mary (niet de minste nummers). Op het eerste optreden in de VS stak Hendrix zijn gitaar in brand, die hij vervolgens stuk sloeg op de grond, speelde gitaar met zijn tanden en achter zijn rug. The Jimi Hendrix Experience sloeg in als een bom. De plaat was in de USA een absolute doorbraak en een enorm succes en in 1968 werd het door critici bestempeld als een van de beste rockalbums aller tijden.
Jimi Hendrix was linkshandig. Omdat er in de jaren zestig weinig linkshandige gitaren in de winkels lagen, die indertijd bovendien van slechte kwaliteit waren., speelde hij op een rechtshandige gitaar. Hij draaide de gitaar simpelweg andersom en bevestigde ook de snaren in een omgekeerde volgorde. Hendrix is niet de enige legendarische linkshandige muzikant, zo behoren Paul McCartney, David Bowie, Kurt Cobain en Noel Gallagher tot het linkshandigenclubje.
Hendrix stierf in het Samarkand Hotel te Londen op 18 september 1970 op 27-jarige leeftijd (27 club), nadat hij als gevolg van een overdosis slaappillen en het drinken van wijn in een coma was geraakt. Hierbij zou een rol hebben gespeeld dat Britse slaappillen die hij had ingenomen sterker waren dan de Amerikaanse slaappillen, waaraan hij gewend was. Na een autopsie werd duidelijk dat Hendrix in zijn leven nooit verslaafd is geweest aan heroïne, en dat dit dan ook niet de doodsoorzaak was, wat destijds veel mensen dachten.
Hendrix' stijl was uniek en bracht een revolutie in het gitaarspelen teweeg. Muzikaal gezien is Hendrix' invloed zeer breed. Door zijn gebruik van onder andere feedback, distortion en wahwahpedalen zijn deze effecten veel populairder geworden. Tevens bedacht Hendrix, onder invloed van onder meer blues-, jazz- en rhythm-and-blues-muziek, nieuwe technieken die terug te zien zijn in met name de rockmuziek, rapmuziek en vele andere genres. Je kunt zelfs stellen dat zijn muziek aan de basis staat van een aantal nieuwe genres, zoals Funk(rock) en heavy metal. De invloed van Hendrix op zijn generatiegenoten en huidige gitaristen is zeer groot. Voorbeelden van muzikanten die duidelijk door Jimi Hendrix beïnvloed zijn zijn o.a.: Slash, Stevie Ray Vaughan, Joe Bonamassa, Joe Satriani, Lenny Kravitz, John Mayer, Brian May, Steve Vai, Prince, Jeff Beck, Frank Zappa, Walter Trout en Pete Townshend. En dan zijn er nog veel meer.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl