Hendrix, Jimi - Crash Landing

Speciale prijs € 19,85 Normale prijs € 23,40
Niet op voorraad
SKU
MWS005720
Kwaliteit
Prachtig
Hoes heeft gebruikssporen en slijtage, maar ziet er nog zeer goed uit. Wat ringwear. Je ziet dat de plaat (vinyl) veel gespeeld is, maar klinkt nog heel erg mooi.
Meer informatie
Artiest Hendrix, Jimi
Aantal units 1
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl VG+     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes VG+
Kwaliteit label EX
soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 7.1
Kwaliteit van album Prachtig
Tracks 1. Message to Love (3:16)
2. Somewhere over the Rainbow (3:32)
3. Crash Landing (4:18)
4. Come Down Hard on Me (3:18)
5. Peace in Mississippi (4:23)
6. With the Power (3:38)
7. Stone Free Again (3:27)
8. Captain Coconut (4:04)

Hendrix, Jimi - Crash Landing

James Marshall Hendrix (geboren Johnny Allen Hendrix, 27 november 1942 - 18 september 1970) was een Amerikaanse muzikant, zanger en songwriter. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke elektrische gitaristen in de geschiedenis van de populaire muziek en een van de meest gevierde musici van de 20e eeuw.
In zijn korte vierjarige heerschappij als superster heeft Jimi Hendrix de woordenschat van de elektrische rockgitaar meer dan wie dan ook voor of na. Hendrix was een meester in het aanzetten van allerlei onvoorziene sonics van zijn instrument, vaak met innovatieve amplificatie-experimenten die feedback van astrale kwaliteit en brullende vervorming produceerden. Zijn frequente orkaanontploffingen van lawaai en verbluffende showmanship - hij kon en zou achter zijn rug en met zijn tanden spelen en zijn gitaar in brand steken - heeft zijn aanzienlijke gaven als songwriter, zanger en meester van een scala aan blues, R & B soms verdoezeld en rockstijlen.
Hendrix ontving verschillende muziekprijzen tijdens zijn leven en postuum, en de Jimi Hendrix Experience werd in 2005 opgenomen in de US Rock & Roll Hall of Fame en de UK Music Hall of Fame in 2005 Rolling Stone rangschikte zijn drie niet-posthume studioalbums, Are You Experienced, Axis: Bold as Love en Electric Ladyland als een van de 100 beste albums aller tijden. Rolling Stone rangschikte hem als de grootste gitarist aller tijden en de zesde grootste artiest aller tijden.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl