Greenwood, Jonny - Spencer

Special Price € 19,75 Normale prijs € 20,75
Op voorraad
SKU
6C0105
Kwaliteit
Nieuw
180GR.
Meer informatie
Artiest Greenwood, Jonny
Aantal units 1
Ean 0602438452439
Genre Soundtrack
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks Arrival
Ancient and Modern
Calling the Whipper in
Spencer
The Pearls
Invention for Harpsicord and Compression
Frozen Three
The Boys
Delusion / Miracle
Partita in Five for Two Organs
Home / Lacrimosa
Crucifix
Press Call
New Currency

Greenwood, Jonny - Spencer

Jonny Greenwood is een veelzijdige Britse muzikant, componist en multi-instrumentalist, geboren op 5 november 1971 in Oxford, Engeland. Hij is vooral bekend als de leadgitarist van de iconische rockband Radiohead, maar zijn muzikale reikwijdte strekt zich verder uit dan dat.

Greenwood sloot zich in de vroege jaren 90 aan bij Radiohead en speelde een cruciale rol in het definiëren van hun unieke geluid. Zijn gitaarwerk, dat varieert van melodisch tot experimenteel, heeft bijgedragen aan enkele van hun meest invloedrijke albums, waaronder "The Bends," "OK Computer" en "Kid A." Zijn inventieve gebruik van effecten en technologie heeft grenzen verlegd in de alternatieve rockmuziek.

Naast zijn werk met Radiohead, heeft Jonny Greenwood zich ook onderscheiden als componist voor film en klassieke muziek. Hij heeft samengewerkt met de beroemde filmmaker Paul Thomas Anderson en componeerde de soundtracks voor films zoals "There Will Be Blood" en "Phantom Thread," wat hem lof en prijzen opleverde.

Greenwood's vermogen om te floreren in zowel de rock- als de klassieke en filmcompositiewerelden getuigt van zijn ongeëvenaarde muzikale veelzijdigheid.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere