Genesis - The Lamb Lies Down On Broadway

Speciale prijs € 31,40 Normale prijs € 33,05
Op voorraad
SKU
S09211
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Virgin; .. Broadway

Meer informatie
Artiest Genesis
Aantal units 2
Ean 0602547902115
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Ranking top 100 59
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1 - 1. The Lamb Lies Down On Broadway
1 - 2. Fly On A Windshield
1 - 3. Broadway Melody Of 1974
1 - 4. Cuckoo Cocoon
1 - 5. In The Cage
1 - 6. The Grand Parade Of Lifeless Packaging
1 - 7. Back In Nyc
1 - 8. Hairless Heart
1 - 9. Counting Out Time
1 - 10. Carpet Crawlers
1 - 11. The Chamber Of 32 Doors

Genesis - Lamb Lies.. -Reissue-

Na Selling England By The Pound kwam de Engelse band Genesis in 1974 opnieuw met een meesterwerk, maar deze keer in de vorm van een rockopera. Het zesde studioalbum, The Lamb Lies Down On Broadway, was een ambitieus dubbel conceptalbum met een moeilijk te volgen verhaallijn over de avonturen van de jongen Rael, die zijn broer John moet redden in de New Yorkse underground. Het is in eerste instantie een wat duistere en moeilijk toegankelijke plaat maar na een enige tijd gaat er een bijzondere symfonische wereld open.
De meest in het gehoor springende rol wordt, naast zanger Peter Gabriel, ingenomen door Tony Banks, die dit album voorziet van fenomenaal toetsenspel. Behalve de piano zorgt de Mellotron op bijvoorbeeld het nummer Fly On A Windshield voor kippenvel. Daarnaast speelt ook gitarist Steve Hackett schitterend. Zo is bijvoorbeeld Anyway een prachtig voorbeeld van een nummer waar de band laveert tussen verschillende sferen om vervolgens na een uitermate dreigend pianostukje los te barsten in een ontroerend gitaarsolo van Hackett. Vooral in The Grand Parade Of Lifeless Packaging hoor je de kwaliteiten van drummer Phil Collins en uiteindelijk complementeert Michael Rutherford het geheel met zijn donkere baslijnen. The Lamb Lies Down In Broadway is een album dat je helemaal moet luisteren. Het verhaal, van Peter Gabriel, is erg moeilijk te begrijpen, maar de muziek, voornamelijk van de andere bandleden, voelt ook als een verhaal met bijbehorende hoofdstukken. Stukken als het mysterieuze titelnummer, het instrumentale Hairless Heart,  misschien wel het beste nummer In The Cage, het beetje popachtige Lilywhite Lilith, het adembenemende The Lamia en natuurlijk het bekende The Carpet Crawlers zijn van een enorme muzikale rijkdom.
Het uitbrengen van het album werd gevolgd door een grootse tour, waarbij Peter Gabriel steeds meer vervreemd raakte van zijn collega’s. Dit kwam door verschillende redenen, zoals de nadruk van de zanger op theater en show in plaats van de muziek, verschillende andere projecten buiten Genesis waar Gabriel zich mee bezig hield en misschien wel wat jaloezie van de andere bandleden omdat Gabriel alle aandacht naar zich toetrok. Helaas werd hierdoor The Lamb Lies Down On Broadway ook het laatste Genesis-album met Peter Gabriel. Een waardig afscheid van een unieke zanger en entertainer.
Genesis volgt daarna een andere koers. Toegankelijker en wat commerciëler, waarbij Phil Collins de nieuwe frontman en zanger van de groep wordt. De band heeft daarna tussen 1978 en 1992 nog tien Top 40-hits gescoord en zorgden voor uitverkochte stadions. Maar velen denken met weemoed terug aan de ‘oude’ Genesis met Peter Gabriel.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl