Gaye, Marvin - What's Going On -Hq-

Speciale prijs € 23,85 Normale prijs € 25,20
Op voorraad
SKU
R78414
Kwaliteit
Nieuw

Nieuw vinyl.

Label: Motown; 180gr. / Incl. Download Code

Meer informatie
Artiest Gaye, Marvin
Aantal units 1
Ean 0600753534236
Genre Soul, Disco, Funk, R&B
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Ranking top 100 10
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1 - 1. What's Going On
1 - 2. What's Happening Brother
1 - 3. Flyin'High (In The Friendly Sky)
1 - 4. Save The Children
1 - 5. God Is Love
1 - 6. Mercy Mercy Me (The Ecology)
1 - 7. Right On
1 - 8. Wholy Holy
1 - 9. Inner City Blues (Make Me Wanna Holler)

Gaye, Marvin - What's Going On

In mei 1971 kwam het legendarische achtste studioalbum van soulzanger Marvin Gaye, What's Going On, uit. Het concept album gaat over een veteraan die terugkomt uit de Vietnamoorlog en de VS aantreft vol haat, leed en onrechtvaardigheid. Marvin Gaye was daarvoor beroemd om zijn prachtige liedjes over de liefde. Moe van het schrijven van deze liefdesliedjes schreef Gaye de titelsong What’s Going On en wilde hiermee de ziel van de mensen bereiken. Echter het was eigenlijk een anti-Vietnamoorlog song en de platenmaatschappij Motown wilde dit liever niet uitgeven. Na maanden van strijd werd het nummer toch uitgegeven en behaalde de nummer één positie in de R&B charts. Dit succes opende de deur voor Gaye en zorgde ervoor dat hij een album op kon gaan nemen en het zelf kon produceren. 
Momenteel word het album beschouwd als een van de beste albums ooit en bracht wat Gaye wilde, het bereiken van de ziel van de mensen. Met zijn manier van schrijven en zingen bracht Gaye een frisse wind door het fenomeen protestmuziek. In plaats van het simpelweg bespreken van werkeloosheid en drugsgebruik zorgde hij ervoor dat de onderwerpen meer persoonlijk werden door erover te zingen in de ik-vorm. De critici waren lyrisch en noemden het album een melodieus, symfonisch meesterwerk en heeft uiteindelijk de tand des tijds doorstaan als een soulklassieker. Wereldwijd wordt het album gezien als een der beste ooit gemaakt in dit genre en inspireerde menig artiest.
Gaye was echter al een tijd aan drugs verslaafd en die drugsverslaving leidde tot toenemende paranoia en depressiviteit. Hij was ervan overtuigd dat iemand hem van zijn leven wilde beroven. Uiteindelijk werd hij door zijn eigen vader, een priester, gedood. Op 1 april 1984 liep een discussie zo hoog op dat zijn vader hem twee keer in de borst schoot waarna Gaye direct overleed, één dag voor zijn 45e verjaardag.
Motown oprichter en (ex)schoonvader Berry Gordon zei over Gaye: “Whatever he was going through in his life he put on records. So if you want to know Marvin just listen to one of his records.”

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl