Fleetwood Mac - Rumours In Concert The Legendary Broadcasts (gekleurd/coloured Vinyl)

Speciale prijs € 20,95 Normale prijs € 24,45
Op voorraad
SKU
MWS005691
Kwaliteit
Nieuw
Meer informatie
Artiest Fleetwood Mac
Aantal units 1
Ean 5060420347258
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks A1 Go Your Own Way
A2 Dreams
A3 Never Going Back Again
A4 Don't Stop
A5 Songbird
B1 The Chain
B2 You Make Loving Fun
B3 Second Hand News
B4 Oh Daddy
B5 Gold Dust Woman

Fleetwood Mac - Rumours In Concert The Legendary Broadcasts (gekleurd/coloured Vinyl)

Fleetwood Mac is een Brits-Amerikaanse rock band, opgericht in 1967 in Londen. Vanwege vele wisselingen, de enige originele lid in de band is het gelijknamige drummer Mick Fleetwood. Hoewel de band oprichter Peter Green de groep met de naam door het combineren van de namen van twee van zijn voormalige bandleden (Fleetwood, McVie) van Bluesbreakers John Mayall's, bassist John McVie speelde niet op hun eerste single, noch bij hun eerste concerten, want hij moest dingen rechtzetten met Mayall voordat hij de band permanent. De toetsenist, Christine McVie, die in 1970 de band toegetreden, terwijl getrouwd met John McVie, verscheen op twee na alle albums, hetzij als lid of als sessiemuzikant. Ze leverde ook het artwork voor het album Kiln House.
De twee meest succesvolle periodes voor de band waren tijdens de late jaren 1960 Britse bluesboom, toen ze werden geleid door gitarist Peter Green en behaalde een Britse nummer één met 'Albatross'; en 1975-1987, met meer pop-oriëntatie, met Christine McVie, Lindsey Buckingham en Stevie Nicks. tweede album van Fleetwood Mac's na de opname van Nicks en Buckingham, 1977's Rumours, produceerde vier Amerikaanse Top 10 singles (met inbegrip van Nicks' nummer 'Dreams', waar de band de enige Amerikaanse nummer één was) en bleef op nummer 1 op de Amerikaanse albums chart gedurende 31 weken, evenals het bereiken van de eerste plaats in verschillende landen over de hele wereld. Tot op heden is het album meer dan 40 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht, waardoor het de achtste best verkochte album aller tijden.
De band behaalde meer bescheiden succes in de periode tussen 1971 en 1974 met de line-up met inbegrip van Bob Welch , en ook tijdens de jaren 1990, die meer personele veranderingen voor de terugkeer van Nicks en Buckingham in 1997, en meer recentelijk, het vertrek van Christine McVie zagen. In 1998 werden Fleetwood Mac opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Fleetwood Mac hebben meer dan 100 miljoen albums wereldwijd verkocht met een gecertificeerde 48.500.000 eenheden verkocht in de VS

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl