Ellington, Duke - Piano Refelections

Special Price € 14,55 Normale prijs € 16,95
Op voorraad
SKU
MWS003464
Kwaliteit
Lijkt wel nieuw
Gebruikt. Wat een prachtige hoes. Wat ringwear. Schitterend vinyl met minimale gebruikssporen.

Dit album, met tijdloze composities, toont Ellingtons meesterlijke pianospel en blijft een essentiële aanwinst voor elke jazzverzameling.

Bij nieuwe albums kunnen wij helaas niet granderen, dat de foto van de hoes precies overeenkomt met de werkelijke hoes.

Meer informatie
Artiest Ellington, Duke
Aantal units 1
Genre Jazz, Fusion
Kwaliteit hoes EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit vinyl EX
Kwaliteit label EX
Soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 8
Kwaliteit van album Lijkt wel nieuw
Tracks In A Sentimental Mood 2:26
Things Ain't What They Used To Be 2:52
Reflections In D 3:30
Who Knows? 2:34
Melancholia 3:19
All Too Soon 3:05
Prelude To A Kiss 3:00
B. Sharp Blues 2:32
Passion Flower 3:03

Ellington, Duke - Piano Refelections

Duke Ellington was een van de belangrijkste creatieve krachten in de muziek van de twintigste eeuw. Zijn invloed op klassieke muziek, populaire muziek en, uiteraard, jazz, kan eenvoudigweg niet worden overschat.
Hij werd geboren als Edward Kennedy Ellington in Washington, D.C. op 29 april 1899, in een zwarte middenklasse familie. Zijn vader was butler in een rijke huishouding en er wordt gezegd dat hij soms in zaken in het Witte Huis heeft gewerkt. Ellington had aanvankelijk de ambitie om schilder te worden, maar hij raakte geïnteresseerd in muziek in zijn vroege tienerjaren en leerde James P. Johnson's 'Carolina Shout' van een piano. Al snel maakte hij deel uit van een kleine jazzband in Washington.
In 1923 verhuisde hij naar New York en begin 1924 werd hij de leider van zijn band. Al snel was hij aan het opnemen en in 1927 werd Ellington's band ingehuurd om regelmatig te spelen in de Cotton Club, waar hij vijf jaar bleef. Cotton Club-uitvoeringen werden bijna elke avond uitgezonden en in 1930 waren Ellington en zijn band beroemd. En zelfs al in deze periode begon Ellington erkend te worden als een belangrijke serieuze componist. In 1931 werd hij uitgenodigd om het Witte Huis te bezoeken en in 1933 maakte zijn band de eerste Europese tournee, een enorme triomf. In de jaren die volgden, bleef Ellington muzikaal groeien, en de kwaliteit van zijn band bleef verbeteren, en bereikte wat velen beschouwen als een hoogtepunt van 1939 tot de vroege jaren 1940.
Na het einde van de Tweede Wereldoorlog, groot bands gingen uit de mode en, net als andere bands, leed de band van Ellington financieel. Desalniettemin bleef Ellington de band door alle jaren heen volgen, waarbij hij de band van zijn royalty's als componist subsidieerde.
Ellington was in de eerste plaats een instrumentale componist en de meeste van zijn songs waren oorspronkelijk geschreven als instrumentale stukken, met woorden geplakt op een later tijdstip. Niettemin blijven velen van hen opmerkelijk als liedjes. Onder zijn bekendste nummers zijn 'Sophisticated Lady' (1933, tekst van Mitchell Parish), 'In A Sentimental Mood' (1935, tekst van Manny Kurtz, met artistiek betekenisloze co-krediet hierin, zoals in veel andere liedjes, voor uitgeverij Irving Mills), 'Prelude To A Kiss' (1938, tekst van Irving Gordon), 'I Let A Song Go Out Of My Heart' (1938, tekst van Henry Nemo), 'I Got It Bad (And That Ain 't Good)' (1941, tekst van Paul Francis Webster), 'Do not Get Around Much Any More' (1942, tekst van Bob Russell), 'Do Nothin' Till You Hear From Me '(1943, tekst van Bob Russell), 'I Did not Know About You' (1944, tekst van Bob Russell), en 'Satin Doll' (1958, geschreven met Billy Strayhorn, tekst van Johnny Mercer).
Duke Ellington stierf in New York op 24 mei 1974.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere