Dylan, Bob - The Freewheelin' (Special Edition +Magazine)

Speciale prijs € 17,85 Normale prijs € 20,85
Op voorraad
SKU
MWS005598
Kwaliteit
Nieuw
Meer informatie
Artiest Dylan, Bob
Aantal units 1
Ean 9700000371957
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks Side A

1. Blowin’ In The Wind
2. Girl From The North Country
3. Masters Of War
4. Bob Dylan’s Blues
5. A Hard Rain’s A-Gonna Fall
Side B

6. Don’t Think Twice
7. It’s All Right
8. Bob Dylan’s Dream
9. Oxford Town
10. Talkin’ World War III Blues
11. Corrina, Corrina
12. Honey, Just Allow Me One More Chance
13. I Shall Be Free

Dylan, Bob - The Freewheelin' (Special Edition +Magazine)

Bob Dylan (geboren Robert Allen Zimmerman, 24 mei 1941) is een Amerikaanse muzikant, zanger, songwriter, muziek producer, artiest en schrijver
Zijn invloed op de populaire muziek is niet te overzien.. Als songwriter, hij een pionier in verschillende scholen van pop songwriting, van confessionele singer / songwriter te winden, hallucinerende, stroom-of-bewustzijn verhalen. Als een zanger, brak hij de idee dat een zanger een conventioneel goede stem moet hebben om uit te voeren, waardoor de rol van de zanger in de populaire muziek herdefiniëren. Als muzikant, leidde hij verschillende genres van de popmuziek, waaronder geëlektrificeerd folk-rock en country-rock. En dat net raakt op het puntje van zijn prestaties. Dylan's kracht was duidelijk tijdens zijn hoogtepunt in populariteit in de jaren '60 - The Beatles 'verschuiving naar introspectieve songwriting in het midden van de' '60 nooit zou zijn gebeurd zonder hem - maar zijn invloed weerklonk gedurende meerdere opeenvolgende generaties, zoals veel van zijn liedjes werd populair normen en zijn beste albums werd onbetwiste klassiekers van de rock & roll canon. Dylan's invloed in heel volksmuziek was even krachtig, en hij vormt een cruciaal keerpunt in de 20e eeuw evolutie, betekent bij het genre bewogen wordt van traditionele liederen en in de richting persoonlijke songwriting. Zelfs toen zijn omzet daalde in de jaren '80 en '90, de aanwezigheid Dylan's zelden bleef, en zijn commerciële opleving in de jaren 2000 bewees zijn uithoudingsvermogen.
Als songwriter en muzikant, heeft Dylan meer dan 100 miljoen platen verkocht en ontving talrijke onderscheidingen door de jaren heen, waaronder Grammy, Golden Globe en Academy Awards; Hij is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, Minnesota Music Hall of Fame, Nashville Songwriters Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame. De Pulitzer Prize jury in 2008 ontving hij een speciale citaat voor 'zijn grote invloed op de popmuziek en de Amerikaanse cultuur, gekenmerkt door lyrische composities van buitengewone poëtische kracht.' In mei 2000 werd Dylan bekroond met de Polar Music Prize. In mei 2012 Dylan kreeg de Presidential Medal of Freedom van president Barack Obama.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl