Dylan, Bob & The Band - Planet Waves

Aanbiedingsprijs € 10,00 Normale prijs € 12,75
Niet op voorraad
Artikelcode
MWS000956
Kwaliteit
Zeer goed
2dehands vinyl. Nette hoes, slecht wat ringware en lichte schade aan de randen. Vinyl kent enkele haarlijnen en krasjes, maar speelt nog goed af.
Herkomst : US. ASYLUM RECORDS 7E-1003
Meer informatie
Artiest Dylan, Bob & The Band
Aantal units 1
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl VG+     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes VG+
Kwaliteit label NM
Kwaliteit score (1...10) 7.2
Kwaliteit van album Zeer goed
Tracks On a Night Like This (2:59)
Going, Going, Gone (3:28)
Tough Mama (4:16)
Hazel (2:49)
Something There Is About You (4:43)
Forever Young (4:57)
Forever Young (Cont.) (2:48)
Dirge (5:37)
You Angel You (2:54)
Never Say Goodbye (2:53)
Wedding Song (4:42)

Dylan, Bob & The Band - Planet Waves

Bob Dylan (geboren Robert Allen Zimmerman, 24 mei 1941) is een Amerikaanse muzikant, zanger, songwriter, muziekproducent, artiest en schrijver.
Zijn invloed op populaire muziek is onmetelijk. Als songwriter pionierde hij verschillende scholen van popscripties, van biecht / singer-songwriter tot kronkelende, hallucinante, stream of consciousness-verhalen. Als een zanger brak hij het idee dat een zanger een conventioneel goede stem moet hebben om te kunnen optreden, waardoor de rol van de zanger in de populaire muziek opnieuw wordt bepaald. Als muzikant leidde hij verschillende genres van popmuziek, waaronder geëlektrificeerde folk-rock en country-rock. En dat raakt slechts het topje van zijn prestaties. De kracht van Dylan was duidelijk tijdens zijn populariteit in de jaren '60 - de verschuiving van de Beatles naar introspectieve songwriting in het midden van de jaren zestig zou nooit zonder hem zijn gebeurd - maar zijn invloed echode gedurende verschillende volgende generaties, zoals veel van zijn liedjes werd populair en zijn beste albums werden onbetwiste klassiekers van de rock & roll-canon. Dylan's invloed in de volksmuziek was even krachtig, en hij markeert een cruciaal keerpunt in zijn 20e-eeuwse evolutie, wat aangeeft wanneer het genre zich verwijderde van traditionele liederen en naar persoonlijke songwriting. Zelfs toen zijn verkopen in de jaren '80 en '90 daalden, bleef de aanwezigheid van Dylan zelden achter, en zijn commerciële opleving in de jaren 2000 bewees zijn blijvende kracht.
Als songwriter en muzikant heeft Dylan wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht en ontving in de loop van de jaren talloze prijzen waaronder Grammy, Golden Globe en Academy Awards; hij is ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame, de Minnesota Hall of Fame, Nashville Songwriters Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame. De jury van de Pulitzer Prize in 2008 beloonde hem een speciale vermelding voor 'zijn grote invloed op populaire muziek en de Amerikaanse cultuur, gekenmerkt door lyrische composities met buitengewone poëtische kracht'. In mei 2000 ontving Dylan de Polar Music Prize. In mei 2012 ontving Dylan de presidentiële medaille van vrijheid van president Barack Obama.
Gedurende ongeveer een half decennium, van 1968 tot 1975, was de band een van de meest populaire en invloedrijke rockgroepen ter wereld, hun muziek omarmd door critici (en in iets mindere mate het publiek) even serieus als de muziek van de Beatles en de Rolling Stones. Hun albums werden net zo intensief geanalyseerd en beoordeeld als alle platen van hun eenmalige werkgever en soms mentor Bob Dylan. Hoewel de band zich terugtrok van het touren na The Last Waltz en enkele jaren later ontbond, bleef hun erfenis decennialang bloeien, bestendigd door de respectieve solo-carrières van de bandleden en de blijvende kracht van de catalogus van de band.
De groep werd opgenomen in de Canadian Music Hall of Fame in 1989 en de Rock and Roll Hall of Fame in 1994. In 2004 plaatste Rolling Stone ze op nummer 50 op de lijst van de 100 beste artiesten aller tijden, en in 2008 ontvingen ze de Grammy's Lifetime Achievement Award. In 2004 stond '' The Weight '' op de 41e beste song aller tijden in de 500 Greatest Songs of All Time-lijst van Rolling Stone.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
0634267103 info@vinyllp.nl