Dylan, Bob - More Bob Dylan Greatest Hits

Aanbiedingsprijs € 10,00 Normale prijs € 12,55
Niet op voorraad
Artikelcode
557
Kwaliteit
Voldoende tot goed
2dehands vinyl. Dubbel Album. Vinyl heeft krasjes en slijtage. Op labels en hoes is geschreven.
Herkomst : NLD. CBS?
Meer informatie
Artiest Dylan, Bob
Aantal units 2
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl VG     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes VG
Kwaliteit label VG
Kwaliteit score (1...10) 6
Kwaliteit van album Voldoende tot goed
Tracks Kant 1 :
Watching The River Flow
Don't Think Twice, It's All Right
Lay Lady Lay
Stuck Inside Of Mobile With Memphis Blues Again

Kant 2 :
I'll Be Your Baby Tonight
All I Really Want To Do
My Back Pages
Maggie's Farm
Tonight I'll Be Staying Here With You

Kant 3 :
Postively 4TH Street
All Along The Watchtower
The Mighty Quinn (Quinn, The Eskimo)
Just Like Tom Thumb's Blues
A Hard Rain's A-gonna Fall

Kant 4 :
If Not For You
New Morning
Tomorrow Is A Long Time
When I Paint My Masterpiece
I Shall Be Released
You Ain't Goin' Nowhere
Down In The Flood

Dylan, Bob - More Bob Dylan Greatest Hits

Bob Dylan (geboren Robert Allen Zimmerman, 24 mei 1941) is een Amerikaanse muzikant, zanger, songwriter, muziekproducent, artiest en schrijver.
Zijn invloed op populaire muziek is onmetelijk. Als songwriter pionierde hij verschillende scholen van popscripties, van biecht / singer-songwriter tot kronkelende, hallucinante, stream of consciousness-verhalen. Als een zanger brak hij het idee dat een zanger een conventioneel goede stem moet hebben om te kunnen optreden, waardoor de rol van de zanger in de populaire muziek opnieuw wordt bepaald. Als muzikant leidde hij verschillende genres van popmuziek, waaronder geëlektrificeerde folk-rock en country-rock. En dat raakt slechts het topje van zijn prestaties. De kracht van Dylan was duidelijk tijdens zijn populariteit in de jaren '60 - de verschuiving van de Beatles naar introspectieve songwriting in het midden van de jaren zestig zou nooit zonder hem zijn gebeurd - maar zijn invloed echode gedurende verschillende volgende generaties, zoals veel van zijn liedjes werd populair en zijn beste albums werden onbetwiste klassiekers van de rock & roll-canon. Dylan's invloed in de volksmuziek was even krachtig, en hij markeert een cruciaal keerpunt in zijn 20e-eeuwse evolutie, wat aangeeft wanneer het genre zich verwijderde van traditionele liederen en naar persoonlijke songwriting. Zelfs toen zijn verkopen in de jaren '80 en '90 daalden, bleef de aanwezigheid van Dylan zelden achter, en zijn commerciële opleving in de jaren 2000 bewees zijn blijvende kracht.
Als songwriter en muzikant heeft Dylan wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht en ontving in de loop van de jaren talloze prijzen waaronder Grammy, Golden Globe en Academy Awards; hij is ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame, de Minnesota Hall of Fame, Nashville Songwriters Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame. De jury van de Pulitzer Prize in 2008 beloonde hem een speciale vermelding voor 'zijn grote invloed op populaire muziek en de Amerikaanse cultuur, gekenmerkt door lyrische composities met buitengewone poëtische kracht'. In mei 2000 ontving Dylan de Polar Music Prize. In mei 2012 ontving Dylan de presidentiële medaille van vrijheid van president Barack Obama.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl