Dylan, Bob - John Wesley Harding (2010 Mono Version; gekleurd/coloured Vinyl)

Speciale prijs € 23,75 Normale prijs € 24,95
Op voorraad
SKU
Z86672
Kwaliteit
Nieuw
.. HARDING / WHITE / 2010 MONO REMASTER
Meer informatie
Artiest Dylan, Bob
Aantal units 1
Ean 0194397975710
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks John Wesley Harding
As I Went Out One Morning
I Dreamed I Saw St. Augustine
All Along The Watchtower
The Ballad Of Frankie Lee And Judas Priest
Drifter's Escape
Dear Landlord
I Am A Lonesome Hobo
I Pity The Poor Immigrant
The Wicked Messenger
Down Along The Cove
I'll Be Your Baby Tonight

Dylan, Bob - John Wesley Harding (2010 Mono Version)

Bob Dylan (geboren Robert Allen Zimmerman, 24 mei 1941) is een Amerikaanse muzikant, zanger, songwriter, muziekproducent, artiest en schrijver.
Zijn invloed op populaire muziek is onmetelijk. Als songwriter pionierde hij verschillende scholen van popscripties, van biecht / singer-songwriter tot kronkelende, hallucinante, stream of consciousness-verhalen. Als een zanger brak hij het idee dat een zanger een conventioneel goede stem moet hebben om te kunnen optreden, waardoor de rol van de zanger in de populaire muziek opnieuw wordt bepaald. Als muzikant leidde hij verschillende genres van popmuziek, waaronder gelektrificeerde folk-rock en country-rock. En dat raakt slechts het topje van zijn prestaties. De kracht van Dylan was duidelijk tijdens zijn populariteit in de jaren '60 - de verschuiving van de Beatles naar introspectieve songwriting in het midden van de jaren zestig zou nooit zonder hem zijn gebeurd - maar zijn invloed echode gedurende verschillende volgende generaties, zoals veel van zijn liedjes werd populair en zijn beste albums werden onbetwiste klassiekers van de rock & roll-canon. Dylan's invloed in de volksmuziek was even krachtig, en hij markeert een cruciaal keerpunt in zijn 20e-eeuwse evolutie, wat aangeeft wanneer het genre zich verwijderde van traditionele liederen en naar persoonlijke songwriting. Zelfs toen zijn verkopen in de jaren '80 en '90 daalden, bleef de aanwezigheid van Dylan zelden achter, en zijn commercile opleving in de jaren 2000 bewees zijn blijvende kracht.
Als songwriter en muzikant heeft Dylan wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht en ontving in de loop van de jaren talloze prijzen waaronder Grammy, Golden Globe en Academy Awards; hij is ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame, de Minnesota Hall of Fame, Nashville Songwriters Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame. De jury van de Pulitzer Prize in 2008 beloonde hem een speciale vermelding voor 'zijn grote invloed op populaire muziek en de Amerikaanse cultuur, gekenmerkt door lyrische composities met buitengewone potische kracht'. In mei 2000 ontving Dylan de Polar Music Prize. In mei 2012 ontving Dylan de presidentile medaille van vrijheid van president Barack Obama.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl