Dylan, Bob - Highway 61 Revisited

Aanbiedingsprijs € 23,20 Normale prijs € 24,40
Op voorraad
Artikelcode
Q97298
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Columbia;

Meer informatie
Artiest Dylan, Bob
Aantal units 1
Ean 0888751463011
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Ranking top 100 16
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1 - 1. Like A Rolling Stone
1 - 2. Tombstone Blues
1 - 3. It Takes A Lot To Laugh, It Takes A Train To Cry
1 - 4. From A Buick 6
1 - 5. Ballad Of A Thin Man
1 - 6. Queen Jane Approximately
1 - 7. Highway '61 Revisited
1 - 8. Just Like Tom Thumb's Blues
1 - 9. Desolation Row

Dylan, Bob - Highway 61 Revisited

Highway 61 Revisited kwam in augustus 1966 uit en is het zesde studioalbum van de Amerikaanse singer-songwriter Bob Dylan. Het is Dylans eerste album dat bijna volledig opgenomen is met een rockband en bevat het nummer Like a Rolling Stone, dat door het Amerikaans muziektijdschrift Rolling Stone is uitgeroepen tot de nummer 1 van de “500 Greatest Songs of All Time”. Misschien door het woordje “Rolling Stone”, maar daar gaan we niet van uit.
Bijzondere anekdote is het volgende : Vier dagen na de release van de single Like A Rolling Stone was Dylan met een rockband op het Newport Folk Festival (met de nadruk op “Folk”). Het publiek reageerde furieus, want een elektrische Dylan was niet waarom hij werd uitgenodigd op dit festival. Boegeroep viel hem ten deel. Na afloop verliet de rockband het podium. Dylan speelde uiteindelijk nog op akoestische gitaar, die hij leende van Johnny Cash, twee nummers voor het aanwezige publiek: It’s All Over Now, Baby Blue en Mr. Tambourine Man. Het was het definitieve afscheid van de folk muzikant Dylan.
Het album Highway 61 Revisited representeert artistiek en muzikaal één van de hoogtijdagen in Dylans carrière. Het album start met het beste nummer allertijden Like a Rolling Stone en vandaar rolt het in een sneltreinvaart naar Desolation Row. Alles wat er tussen in staat is een niveau wat vele artiesten nimmer bij elkaar zullen schrijven in hun hele carrière. Negen lange songs vol venijn, beeldspraak, ironie en sarcasme. Maar waarbij poëzie voorop staat. De protest- en folkzanger van weleer heeft zich op Highway 61 Revisited ontpopt als een componist van mysterieuze liedjes over relaties en over vreemde figuren met poëtische maar wel vaak raadselachtige teksten met veel ironie en beeldspraak. Zijn beelden zijn fantasierijk en mystiek. Bob Dylan is in dit album op het toppunt van zijn kunnen. Highway 61 Revisited is een verzameling songs met een zeer hoog literair niveau. Dylan heeft, als enige artiest ooit,  niet voor niets de Nobelprijs voor de literatuur ontvangen en daar heeft dit album zeker aan bijgedragen.

.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
0634267103 info@vinyllp.nl