Doors - Doors -stereo-

Speciale prijs € 23,80 Normale prijs € 25,95
Op voorraad
SKU
F93242
Kwaliteit
Nieuw

Nieuw vinyl.

Label: Rhino;

Meer informatie
Artiest Doors
Aantal units 1
Ean 0081227986506
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Ranking top 100 36
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1 Break On Through (To The Other Side)
2 Soul Kitchen
3 The Crystal Ship
4 Twentieth Century Fox
5 Alabama Song (Whisky Bar)
6 Light My Fire
7 Back Door Man
8 I Looked At You
9 End Of The Night
10 Take It As It Comes
11 The End

Doors - Doors -Stereo-

1967 was een belangrijk jaar in de popgeschiedenis. Het was het jaar van de Flower Power en de elpee Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Maar in 1967 verscheen ook een aantal klassieke debuutalbums, zoals The Velvet Underground & Nico, Are You Experienced van The Jimi Hendrix Experience en het gelijknamige debuut album van The Doors, dat in maart in de winkel lag. The Doors introduceerde met dit gelijknamige album hun prachtige mix van psychedelische rock, blues, klassiek, jazz en poëzie. Die mix leverde een prachtig balans tussen gitaar en orgel, en dat alles werd versterkt door de geweldige diepe, sonore stem van Jim Morrison en viel niet te vergelijken met andere muziek.
Het album The Doors bevat elf songs, waarvan er negen worden toegeschreven aan de band zelf. De overige twee zijn covers. Los van de bekende singles Break On Through (To The Other Side) en Light My Fire dat ingekort was tot 2:52, terwijl de albumversie 7:06 duurde en de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard Pop Singles hitlijst bereikte, is het meer dan tien minuten durende The End het beroemdste nummer op The Doors. Zeker sinds het door Francis Ford Coppola in 1979 werd gebruikt in een cruciale scene van zijn film Apocalypse Now, geniet de lange, donkere jam een aparte status in het Doors oeuvre.
Vanaf het begin van de groep is zanger Jim Morrison de spilfiguur van The Doors. Hoog intelligent (hij zou een IQ van 149 hebben gehad), charismatisch, maar ook verslaafd aan alcohol en drugs. Op 3 juli 1971 wordt hij in Parijs dood gevonden in zijn badkuip. Het 27-jarige rockicoon is gestorven aan een hartaanval, waarschijnlijk veroorzaakt door zijn overmatig drugsgebruik.
In de vijf jaar dat Jim Morrison samen met gitarist Robby Krieger, drummer John Densmore en toetsenist Ray Manzarek actief was, groeide The Doors uit tot een van de meest succesvolle rockbands van hun generatie. Er zijn in die periode geweldige albums uitgekomen zoals Strange Days (1968) en L.A. Woman (1970) die ook als ‘classic album’ bestempeld kunnen worden, maar het debuutalbum blijft misschien wel het meest tot de verbeelding spreken.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl