Derek & The Dominos - Layla and Other Assorted Love Songs

Speciale prijs € 16,05 Normale prijs € 18,90
Op voorraad
SKU
MWS005651
Kwaliteit
Prachtig
Voor de leeftijd nog een zeer goede hoes.Wel irritante plakker(s) op hoes. Aan de rand van het album wat rafels. Je ziet dat de plaat (vinyl) veel gespeeld is, maar klinkt nog heel erg mooi.
Meer informatie
Artiest Derek & The Dominos
Aantal units 2
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl VG+     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes VG+
Kwaliteit label EX
soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 7.1
Kwaliteit van album Prachtig
Tracks I Looked Away (3:03)
Bell Bottom Blues (5:01)
Keep on Growing (6:20)
Nobody Knows You When You're Down and Out (4:56)
I Am Yours (3:34)
Anyday (6:34)
Key to the Highway (9:37)
Tell the Truth (6:37)
Why Does Love Got to Be So Sad? (4:41)
Have You Ever Loved a Woman (6:51)
Little Wing (5:32)
It's Too Late (3:48)
Layla (7:02)
Thorn Tree in the Garden (2:49)

Derek & The Dominos - Layla and Other Assorted Love Songs

Derek en de Dominos waren een bluesrockband die in de lente van 1970 werd gevormd door gitarist en zanger Eric Clapton met toetsenist Bobby Whitlock, bassist Carl Radle en drummer Jim Gordon, die allemaal met Clapton hadden gespeeld in Delaney, Bonnie & Friends. Duane Allman werd ook door Clapton uitgenodigd om deel te nemen aan de sessies om een slide-gitaar aan een aantal nummers toe te voegen. Allman werd vervolgens gevraagd om permanent lid te worden, maar af te wijzen.
De band bracht slechts één studioalbum uit, Layla en Other Assorted Love Songs. Het album bevatte slide-gitaar van gitarist Duane Allman, die krachtig slide-gitaarwerk bijdroeg aan de meeste bezuinigingen op het album. Zijn meest memorabele bijdrage was het titelnummer van het album '' Layla ''. Het album kreeg lovende kritieken, maar aanvankelijk haperde het in de verkoop en in radio-airplay. Hoewel uitgebracht in 1970 duurde het tot maart 1972 dat de single '' Layla '' (een verhaal over onbeantwoorde liefde geïnspireerd op de relatie van Clapton met de vrouw van zijn vriend George Harrison, Pattie Boyd Harrison) de top tien in zowel de Verenigde Staten zou maken. en het Verenigd Koninkrijk. Het album, dat zowel door critici als door fans wordt geprezen, wordt vaak beschouwd als de bepalende prestatie van Clapton's carrière.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl