Derek & The Dominos - In Concert

Speciale prijs € 25,60 Normale prijs € 29,45
Op voorraad
SKU
MWS005038
Kwaliteit
Lijkt wel nieuw
Hoes heeft minimale gebruikssporen.Schitterend vinyl. Alleen onder een lamp zie je enkele haarlijntjes. Hoes misschien EX-.
Meer informatie
Artiest Derek & The Dominos
Aantal units 2
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes EX
Kwaliteit label EX
soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 8
Kwaliteit van album Lijkt wel nieuw
Tracks A1 Why Does Love Got To Be So Sad 9:40
A2 Got To Get Better In A Little While 14:40
B1 Let It Rain 17:14
B2 Presence Of The Lord 6:33
C1 Tell The Truth 11:10
C2 Bottle Of Red Wine 6:50
D1 Roll It Over 6:25
D2 Blues Power/Have You Ever Loved A Woman 17:30

Derek & The Dominos - In Concert

Derek en de Dominos waren een bluesrockband die in de lente van 1970 werd gevormd door gitarist en zanger Eric Clapton met toetsenist Bobby Whitlock, bassist Carl Radle en drummer Jim Gordon, die allemaal met Clapton hadden gespeeld in Delaney, Bonnie & Friends. Duane Allman werd ook door Clapton uitgenodigd om deel te nemen aan de sessies om een slide-gitaar aan een aantal nummers toe te voegen. Allman werd vervolgens gevraagd om permanent lid te worden, maar af te wijzen.
De band bracht slechts één studioalbum uit, Layla en Other Assorted Love Songs. Het album bevatte slide-gitaar van gitarist Duane Allman, die krachtig slide-gitaarwerk bijdroeg aan de meeste bezuinigingen op het album. Zijn meest memorabele bijdrage was het titelnummer van het album '' Layla ''. Het album kreeg lovende kritieken, maar aanvankelijk haperde het in de verkoop en in radio-airplay. Hoewel uitgebracht in 1970 duurde het tot maart 1972 dat de single '' Layla '' (een verhaal over onbeantwoorde liefde geïnspireerd op de relatie van Clapton met de vrouw van zijn vriend George Harrison, Pattie Boyd Harrison) de top tien in zowel de Verenigde Staten zou maken. en het Verenigd Koninkrijk. Het album, dat zowel door critici als door fans wordt geprezen, wordt vaak beschouwd als de bepalende prestatie van Clapton's carrière.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl