Deep Purple - In Rock

Aanbiedingsprijs € 19,45 Normale prijs € 20,45
Op voorraad
Artikelcode
R22775
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Plg;

Meer informatie
Artiest Deep Purple
Aantal units 1
Ean 0825646035083
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Ranking top 100 49
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

Speed king
Bloodsucker
Child in time
Flight of the rat
Into the fire
Living wreck
Hard lovin' man

Deep Purple- In Rock

Het vierde studioalbum van Deep Purple wordt in 1970 uitgebracht onder de titel Deep Purple In Rock. Het is het doorbraakalbum, met één van de bekendste songs van de band: Child In Time. Deep Purple bestaat op dat moment uit gitarist Ritchie Blackmore, zanger Ian Gillan, bassist Roger Glover, toetsenist Jon Lord en drummer Ian Paice. Dit was de zogenaamde MK2 formatie. Deep Purple staat onder andere bekend om zijn indeling (formaties) van verschillende periodes, ook wel marks (Mk) genoemd. We kennen anno 2017 8 marks.
De hoes laat de bandleden zien als uitgehakt in de rotsen, geïnspireerd door de Amerikaanse presidenten die op die manier zijn vereeuwigd op Mount Rushmore, wat de titel een dubbele betekenis geeft.
Deep Purple In Rock telt zeven songs, allemaal toegeschreven aan de vijf bandleden. Ieder nummer op dit album is een klassieker en zit zeer knap in elkaar. Het openingsnummer Speed King snijdt door de atmosfeer, de klassieker Black Night wil je blijven draaien, natuurlijk ook het fraaie Cry Free en wat moet je nog zeggen over Chil in time. Weergaloos. Deze plaat is duidelijk de blauwdruk voor heavy metal geweest, luister maar naar groepen als AC/DC, Def Leppard, Aerosmith en je snapt hoe groot de invloed is van deze band. In feite een klassiek meesterwerk dat tijdloos zal blijken en generaties na ons door andere artiesten gespeeld zal worden.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl