Velvet Underground - And Nico + 1 -hq Vinyl-

Aanbiedingsprijs € 19,80 Normale prijs € 20,85
Niet op voorraad
Artikelcode
D74379
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl. Label: Vinyl lovers; 180gr.
Meer informatie
Artiest Velvet Underground
Aantal units 1
Ean 8013252900051
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks Sunday Morning
I'm Waiting For The Man
Femme Fatale
Venus In Furs
Run Run Run
All Tomorrow's Parties
I'll Be Your Mirror
Heroin
There She Goes Again
Black Angel's Death Song
European Son
Chelsea Girls

Velvet Underground - And Nico + 1 -hq Vinyl-

The Velvet Underground was een baanbrekende experimentele rockband uit New York City die van 1965 tot 1973 als eerste actief was. Zijn bekendste line-up bestond uit zanger / gitarist Lou Reed, bassist / violist John Cale, gitarist Sterling Morrison en drummer Maureen Tucker. De band werkte ook samen met Nico voor hun debuutalbum in 1967, onder supervisie van producer en popartiest Andy Warhol.
Sommigen zien The Velvet Underground als een brug tussen de pacifistische thema's van de late jaren 60 en de pure chaos en onverschilligheid van de punkbeweging uit het midden van de jaren 70.
The Velvet Underground was een van de eerste rockmuziekgroepen om intensief te experimenteren met de vorm door avant-garde invloeden te incorporeren. Het vaak rauwe, soms moeilijke geluid van de groep zou invloed hebben op veel latere punk-, noise-rock- en alternatieve muziekartiesten en de teksten van zanger Lou Reed brachten nieuwe niveaus van sociaal realisme en sleaze naar rock. Critici Scott Isler en Ira Robbins beweren dat 'The Velvet Underground een keerpunt in de geschiedenis van de rock was. Na de release van The Velvet Underground en Nico, wetend over de kracht waarvan het in staat was, kon de muziek nooit zo onschuldig zijn, als onbewust als voorheen. ''

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl