Clash - White Riots In New York

Speciale prijs € 39,30 Normale prijs € 43,30
Op voorraad
SKU
1C6991
Kwaliteit
Nieuw
.. YORK
Meer informatie
Artiest Clash
Aantal units 1
Ean 5060420343014
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks
A1   Safe European Home
A2   I'm So Bored With The U.S.A.
A3   London Calling
A4   Jail Guitar Doors
A5   Clash City Rockers
A6   Police And Thieves
B1   Capital Radio
B2   Tommy Gun
B3   Wrong 'Em Boyo
B4   Janie Jones
B5   Garageland
B6   Career Opportunities
B7   What's My Name
B8   White Riot

Clash - White Riots In New York

The Clash was een van de meest succesvolle Britse punkrockgroepen die bestond tussen 1976 en 1986. Ze namen punk, reggae, rockabilly en uiteindelijk vele andere muziekstijlen op in hun repertoire en vertoonden een politieke en lyrische verfijning die hen onderscheidde van de meeste hun collega's in het punkgenre. Ze waren ook legendarisch voor ongewoon intense toneelvoorstellingen.
Vanaf hun vroegste dagen als band stonden The Clash los van hun leeftijdsgenoten met hun muziekiaanship, evenals hun teksten; het gepassioneerde, rechtvaardige politieke idealisme in de teksten van de frontmannen Joe Strummer en Mick Jones vormde een duidelijk contrast met het nihilisme van de Sex Pistols en de eenvoud van The Ramones.
De Clash heeft poppop-, alternatieve rock- en Britpop-bands benvloed, zowel door hun muziekstijl als door hun lyrische inhoud. Door hun integratie van vele muziekstijlen hebben ze ook reggae, ska, hiphop en elektronische artiesten benvloed.
In januari 2003 werd de band - inclusief de originele drummer Terry Chimes - opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. In 2004 plaatste Rolling Stone de Clash nummer 28 op hun lijst met de 100 grootste artiesten aller tijden.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl