Clash - London Calling

Speciale prijs € 28,10 Normale prijs € 29,50
Op voorraad
SKU
Q61979
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Sony music; 30th Anniversary

Meer informatie
Artiest Clash
Aantal units 2
Ean 0888751127012
Genre Punk, Gothic
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Ranking top 100 29
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1 - 1. London Calling
1 - 2. Brand New Cadillac
1 - 3. Jimmy Jazz
1 - 4. Hateful
1 - 5. Rudie Can'T Fail
1 - 6. Spanish Bombs
1 - 7. The Right Profile
1 - 8. Lost In The Supermarket
1 - 9. Clampdown
1 - 10. The Guns Of Brixton
2 - 1. Wrong 'Em Boyo
2 - 2. Death Or Glory
2 - 3. Koka Kola
2 - 4. The Card Cheat
2 - 5. Lover's Rock
2 - 6. Four Horsemen
2 - 7. I'M Not Down
2 - 8. Revolution Rock
2 - 9. Train In Vain

Clash - London Calling -Annivers-

London Calling is de titel van het derde album van de Engelse punkband The Clash, die samen met de Sex Pistols de pioniers van de punkrock in Engeland waren. Dit dubbelalbum is duidelijk een oorlogsverklaring tegen de gevestigde waarden. De legendarische hoes,  een parodie (of eerbetoon) op het debuutalbum van Elvis Presley, waarbij bassist Paul Simonon zijn instrument aan diggelen slaat, maakt duidelijk dat rock ‘n’ roll zijn revolutionaire beloftes niet heeft kunnen waarmaken. Tijd om nieuwe paden te bewandelen. Op het album London Calling verlaten de frontmannen Joe Strummer en Mick Jones het pad van de traditionele punk. Je hoort een genre-overstijgende en opzwepende combinatie van onder andere punk, soul, jazz, ballroom, ska, reggae en rockabilly, maar uiteindelijk toch één geheel. Ondanks de donkere thematiek zoals sociale ongelijkheid, politiek misstand, geweld, depressies en identiteitscrisissen sluimert er hoop in vrijwel elk nummer. Negentien nummers die een breed scala aan muziekgenres en onderwerpen bekleden en waarbij zelfs de Spaanse burgeroorlog aan bod komt.
De bekendste nummer zijn het titelnummer, dat gaat ook over de problemen omtrent de steeds groter wordende werkeloosheid, rassenconflicten en het drugsgebruik in Engeland ; Spanish Bombs, dat over de Spaanse burgeroorlog gaat en dat een combinatie is van doordachte teksten en energieke muziek en voor velen het hoogtepunt van het album is ; Lost in the Supermarket gaat over de toegenomen marketing en de vele informatie dat de samenleving krijgt te verwerken ; Death or Glory gaat over Joe Strummer terugkijkend op zijn leven en bevestigd de complicaties en de verantwoordelijkheden van het volwassen zijn.
Dit is maar een kleine opsomming want de andere tracks zoals Brand New Cadillac en Jimmy Jazz zijn zo verschrikkelijk aanstekelijk. Ook Wrong 'Em Boyo en de afsluiter Train in Vain zijn van grote klasse. Duidelijk mag zijn dat net voor het einde van de jaren zeventig The Clash met hun derde album London Calling één van de beste albums van het decennium afleverde. Negentien nummers lang is London Calling een duizelingwekkende aaneenschakeling van klassieke, diverse rockmuziek en stap je in de wereld van The Clash en wil je er niet meer uit totdat het 65 minuten later afgelopen is. Dit is een album die niet in je verzameling mag ontbreken.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl