Chicago - Live At The Isle Of Wight Festival

Special Price € 27,30 Normale prijs € 28,65
Op voorraad
SKU
X09176
Kwaliteit
Nieuw
.. WIGHT FESTIVAL
Meer informatie
Artiest Chicago
Aantal units 2
Ean 0603497856916
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw

Chicago - Live At The Isle Of Wight Festival

Chicago is een Amerikaanse rockband die in 1967 in Chicago, Illinois werd opgericht. De zelf-beschreven ' rock and roll band met hoorns ' begon als een politiek geladen, soms experimentele, rockband en later verhuisde naar een overwegend zachter geluid, genererend verschillende hitballads. Ze hadden een gestage stroom van hits in de jaren 1970 en 1980
Volgens de statistieken van de Billboard-grafieken staat Chicago op de tweede plaats van de Beach Boys als de meest succesvolle Amerikaanse rockband aller tijden, in termen van zowel albums als singles. Alleen al door de verkoop van albums, zoals gecertificeerd door de R.I.A.A., scoort de band niet zo hoog, maar het behoort nog steeds tot de top tien best verkopende Amerikaanse groepen ooit. Als dergelijke feitelijke verklaringen verbazen, is dat omdat Chicago sinds het begin van zijn lange carrière buitengewoon onderschat is, zowel vanwege zijn muzikale ambities (voor de muzikanten is rock slechts één van de verschillende muziekstijlen die kunnen worden gebruikt en gemengd, samen met klassiek, jazz, R & B en pop) en vanwege de weigering om de beroemdheid boven de muziek te benadrukken.
Al meer dan een kwart eeuw heeft Chicago 20 Top 10 hits en 15 platinum- of multiplatina-albums geproduceerd en meer dan 100 miljoen records.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere