Cash, Johnny - More Cash

Aanbiedingsprijs € 18,15 Normale prijs € 21,20
Op voorraad
Artikelcode
MWS004658
Kwaliteit
Nieuw
Meer informatie
Artiest Cash, Johnny
Aantal units 1
Ean 8717662578328
Genre Country, Folk
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks 1
Folsom Prison Blues
Johnny Cash
2
Big River
Johnny Cash
3
Get Rhythm
Johnny Cash
4
Katy Too
Johnny Cash
5
Oh Lonesome Me
Johnny Cash
6
Train Of Love
Johnny Cash
7
Luther Played The Boogie
Johnny Cash
8
Wreck Of Old ' 97
Johnny Cash
9
Rock Island Line
Johnny Cash
10
Remember The Alamo
Johnny Cash
11
Bonanza
Johnny Cash
12
You're The Nearest Thing To Heaven
Johnny Cash
13
Thanks A Lot
Johnny Cash
14
Mean Eyed Cat
Johnny Cash
15
It's Just About Time
Johnny Cash
16
I Love You Because
Johnny Cash
17
Hey Good Lookin'
Johnny Cash
18
You Win Again
Johnny Cash
19
Country Boy
Johnny Cash
20
Come In Stranger
Johnny Cash

Cash, Johnny - More Cash

John R. 'Johnny Cash (26 februari 1932 - 12 september 2003) was een Amerikaanse singer-songwriter, acteur en auteur die werd beschouwd als een van de meest invloedrijke muzikanten van de 20e eeuw. Hoewel hij in de eerste plaats wordt herinnerd als een country muziek icoon, zijn liedjes en geluid overspannen andere genres zoals rockabilly en rock and roll, vooral in het begin van zijn carrière-and blues, folk en gospel. Deze crossover beroep won Cash de zeldzame eer van inductie in de Country Music Hall of Fame, de Rock and Roll Hall of Fame, en het Gospel Music Hall of Fame.
Cash stond bekend om zijn diepe, kenmerkende bas-bariton voor de 'boom-chicka-boom' geluid van zijn Tennessee Three begeleidingsband; een opstandigheid, in combinatie met een steeds sombere en bescheiden gedrag; voor het verstrekken van gratis concerten in de gevangenis muren; en voor zijn donkere prestaties kleding, wat hem de bijnaam 'The Man in Black' verdiend. Hij traditioneel begon zijn concerten met de zin: 'Hallo, ik ben Johnny Cash.', Gevolgd door zijn standaard 'Folsom Gevangenis Blues'.
Een groot deel van de muziek Cash echo's van verdriet, morele verdrukking en verlossing, met name in de latere stadia van zijn carrière. Zijn bekendste nummers opgenomen 'I Walk the Line', 'Folsom Gevangenis Blues', 'Ring of Fire', 'Get Rhythm' en 'Man in Black'. Hij registreerde ook humoristische nummers als 'One Piece in een Time' en 'A Boy Named Sue'; een duet met zijn toekomstige vrouw, June Carter, genaamd 'Jackson'; en spoorweg nummers waaronder 'Hey, Porter' en 'Rock Island Line'. Tijdens de laatste fase van zijn carrière,

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
0634267103 info@vinyllp.nl