Cash, Johnny - Johnny Cash

Aanbiedingsprijs € 10,00 Normale prijs € 13,50
Op voorraad
Artikelcode
MWS003602
Kwaliteit
Lijkt wel nieuw
Hoes heeft iets slijtage. Schitterend vinyl. Alleen onder een lamp zie je enkele haarlijntjes.
Meer informatie
Artiest Cash, Johnny
Aantal units 1
Genre Country, Folk
Kwaliteit vinyl EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes EX
Kwaliteit label EX
Kwaliteit score (1...10) 8
Kwaliteit van album Lijkt wel nieuw

Cash, Johnny - Johnny Cash

John R. 'Johnny Cash (26 februari 1932 - 12 september 2003) was een Amerikaanse singer-songwriter, acteur en auteur die werd beschouwd als een van de meest invloedrijke muzikanten van de 20e eeuw. Hoewel hij in de eerste plaats wordt herinnerd als een country muziek icoon, zijn liedjes en geluid overspannen andere genres zoals rockabilly en rock and roll, vooral in het begin van zijn carrière-and blues, folk en gospel. Deze crossover beroep won Cash de zeldzame eer van inductie in de Country Music Hall of Fame, de Rock and Roll Hall of Fame, en het Gospel Music Hall of Fame.
Cash stond bekend om zijn diepe, kenmerkende bas-bariton voor de 'boom-chicka-boom' geluid van zijn Tennessee Three begeleidingsband; een opstandigheid, in combinatie met een steeds sombere en bescheiden gedrag; voor het verstrekken van gratis concerten in de gevangenis muren; en voor zijn donkere prestaties kleding, wat hem de bijnaam 'The Man in Black' verdiend. Hij traditioneel begon zijn concerten met de zin: 'Hallo, ik ben Johnny Cash.', Gevolgd door zijn standaard 'Folsom Gevangenis Blues'.
Een groot deel van de muziek Cash echo's van verdriet, morele verdrukking en verlossing, met name in de latere stadia van zijn carrière. Zijn bekendste nummers opgenomen 'I Walk the Line', 'Folsom Gevangenis Blues', 'Ring of Fire', 'Get Rhythm' en 'Man in Black'. Hij registreerde ook humoristische nummers als 'One Piece in een Time' en 'A Boy Named Sue'; een duet met zijn toekomstige vrouw, June Carter, genaamd 'Jackson'; en spoorweg nummers waaronder 'Hey, Porter' en 'Rock Island Line'. Tijdens de laatste fase van zijn carrière,

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl