Byrds - Sweetheart Of The Rodeo

Special Price € 22,95 Normale prijs € 24,10
Op voorraad
SKU
Z53109
Kwaliteit
Nieuw
Meer informatie
Artiest Byrds
Aantal units 1
Ean 0889854179311
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks You Ain't Goin' Nowhere
I Am a Pilgrim
The Christian Life
You Don't Miss Your Water
You're Still on My Mind
Pretty Boy Floyd
Hickory Wind
One Hundred Years from Now
Blue Canadian Rockies
Life in Prison
Nothing Was Delivered

Byrds - Sweetheart Of The Rodeo

The Byrds waren een populaire Amerikaanse rockband die in 1964 werd opgericht in Los Angeles, Californië. Ze worden beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste bands van de jaren zestig.
Hun muziek overbrugde de kloven tussen de sociaal en spiritueel bewuste volksmuziek van Bob Dylan en de studiothecery van The Beach Boys. Gedurende hun hele carrière hielpen ze zulke subgenres als folk rock, raga rock, psychedelische rock, jangle pop, en - op hun 1968 klassieke Sweetheart Of The Rodeo - country rock die Gram Parsons uitnodigde op ritmegitaar. De originele opstelling bestond uit Chris Hillman, David Crosby, Michael Clarke, Jim (Roger) McGuinn en Gene Clark. Na verschillende line-up veranderingen (met leadzanger / gitarist McGuinn als het enige consistente lid), braken ze uit in 1973.
Sommige van hun handelsliedjes bevatten popversies van Bob Dylan's Mr. Tambourine Man en Pete Seeger's Turn! Beurt! Beurt! (To Everything There Is a Season), en de originelen zal ik een heel stuk beter voelen, en Eight Miles High.
In 1991 werden ze ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame, en verschillende bandleden hebben gelanceerd succesvolle solo-carrières na het verlaten van de groep.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere