Brubeck, Dave - Take Five

Special Price € 7,00 Normale prijs € 9,95
Op voorraad
SKU
MWS900724
Kwaliteit
Prachtig
Hoes heeft gebruikssporen en slijtage, maar ziet er nog zeer goed uit. De hoes heeft wat waterschade. Vinyl wat haarlijntjes, maar niet noemenswaardig.

Bij nieuwe albums kunnen wij helaas niet granderen, dat de foto van de hoes precies overeenkomt met de werkelijke hoes.

Meer informatie
Artiest Brubeck, Dave
Aantal units 1
Genre Jazz, Fusion
Kwaliteit hoes VG+     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit vinyl EX
Kwaliteit label EX
Soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 7.7
Kwaliteit van album Prachtig
Tracks Take Five 5:25
Bossa Nova U.S.A. 2:24
Unsquare Dance 2:02
Someday My Prince Will Come 6:22
I'm In A Dancing Mood 2:59
The Duke 6:20
It's A Raggy Waltz 5:15
Blue Rondo A La Turk 6:45
Kathy's Waltz 4:50
Trolley Song 3:04
My Favourite Things 2:53
Castilian Drums 4:40

Brubeck, Dave - Take Five

David Warren 'Dave' Brubeck (6 december 1920 - 5 december 2012) was een Amerikaanse jazzpianist en componist, beschouwd als een van de belangrijkste exponenten van cool jazz. Hij schreef een aantal jazzstandaarden, waaronder 'In Your Own Sweet Way' en 'The Duke'. Brubeck's stijl varieerde van verfijnd tot bombastisch, als gevolg van de pogingen van zijn moeder tot klassieke training en zijn improvisatievaardigheden. Zijn muziek staat bekend om het gebruik van ongebruikelijke maatsoorten en het plaatsen van contrasterende ritmes, meters en toonaarden.
Zijn aloude muzikale partner, altsaxofonist Paul Desmond, schreef de saxofoonmelodie voor het best herinnerde stuk van het Dave Brubeck Quartet, ' Take Five ', dat is in 5/4 tijd en heeft als jazz-klassieker gestaan ??op een van de best verkopende jazz-albums, Time Out. Brubeck experimenteerde gedurende zijn hele carrière met tijdsaanduidingen, nam 'Pick Up Sticks' op in 6/4, 'Unsquare Dance' in 7/4, 'World's Fair' in 13/4 en 'Blue Rondo à la Turk' in 9/8 . Hij was ook een gerespecteerde componist van orkestrale en heilige muziek en schreef soundtracks voor televisie zoals Mr. Broadway en de geanimeerde miniserie This Is America, Charlie Brown.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere