Woodstock : hoogtepunt van het hippietijdperk

Het Woodstock Music and Art Festival was een rockfestival dat in het weekend van 15, 16 en 17 augustus 1969 plaatsvond op een weideveld van de melkveehouder Max Yasgur in Bethel, New York, zo’n 65 km buiten Woodstock. foto - Vinyl-Lp : woodstockHet festival, onder het motto "three days of peace and music", wordt door velen beschouwd als het beroemdste muziekfestival ooit. Hoewel tien- tot twintigduizend mensen werden verwacht, lag het uiteindelijke bezoekersaantal ruim boven de 400.000 (sommigen beweren zelfs een miljoen), waarvan de meesten geen entreegeld hadden betaald. Daarnaast waren nog eens drie miljoen mensen naar het terrein onderweg. Ondanks de vele regen en de consumptie van alcohol en drugs was er betrekkelijk weinig misdaad en geweld op het festival. Er waren echter te weinig voorzieningen getroffen voor het onverwacht grote aantal bezoekers, waardoor Woodstock op de tweede dag tot rampgebied werd verklaard en de hulp van het leger werd ingeroepen. Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren ’60 en van het hippietijdperk. Er traden meer dan 30 legendarische bands op, waaronder Joe Cocker, Crosby, Stills, Nash & Young, Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, Janis Joplin, Santana, Ten Years After en The Who


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl