The Who is een "sloopband".

foto - Vinyl-Lp : thewho

De legendarische Britse rockband The Who komt met hun ‘The Who Hits Fifty’ tour op 1 juli 2015 naar de Ziggo Dome! De tournee staat volledig in het teken van het album ‘The Who Hits 50’ en het 50-jarig jubileum van de band.

De band maakt dan een reis door hun muzikale carrière, van het begin met ‘The High Numbers’, classic albums zoals ‘Who’s Next’, ‘Tommy’, ‘Quadrophenia’ en ‘My Generation’ tot aan het greatest hits album ‘The Who Hits 50'. Op deze plaat voegt de band met ‘Be Lucky’ een nieuwe song aan het oeuvre toe.

Leden waren geen lievertjes

The band wordt al decennia gerekend tot de grootste rockbands ter wereld. Gitarist en songwriter Pete Townshend is met zijn lange neus en uiterlijk een opvallende verschijning in The Who. Die lengte (van zijn lichaam) zou er uiteindelijk voor zorgen dat The Who het imago kreeg van een ’sloopband’. Wat was er gebeurd? ,De lange Townshend was met zijn gitaar tijdens een optreden door het plafond geschoten door een sprong. Vanaf dat moment besloot hij de gitaar dan ook maar stuk te slaan. Dit gebeurde dus vaker en de andere bandleden besloten dat ook hun instrumenten het niet verdienden om heel te blijven dus yep weer alles aan gort. Gitarist Townshend besloot ook om onstage zijn slaghand als een molenwiek rond te zwaaien en de snaren te raken alsmede door als een dolle eend rond te springen. Keith Moon(de drummer) toonde een exceptioneel genoegen in het kapotslaan van zijn drumstel en bij één gelegenheid blies hij een trommel op met vuurwerk na het spelen van het nummer My Generation.
Hij vernielde echter ook hotelkamers, huizen van vrienden en zijn eigen huis. Vaak gooide hij meubilair door de ramen en vernielde leidingen met vuurwerk. Tevens ging het verhaal dat hij een auto een zwembad inreed. Zijn gedrag leverde hem de 
bijnaam Moon the loon (Moon de gek) op. De invloed van veel drugs heeb hier zeker aan bijgedragen. 
Helaas kwam er in 1979 door het overlijden van drumlegende Keith Moon een eind aan The Who. Toch kwamen de overgebleven bandleden regelmatig weer bijeen. Bij het WTC 11 september tribute concert waren ze van de partij en ook bij het liefdadigheidsproject Teenage Cancer Trust. In 2002 werd de wereld weer berooft van een topmuzikant , John ’the Ox’ Entwhistle overleed nog voor de tournee aan een hartaanval op 57-jarige leeftijd.
Nu zijn er nog twee leden over : gitarist  Pete Townshend en zanger Roger Daltrey. Beiden in de 70 (Pete in mei). Rustige bejaarden....Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere