"Wall of Sound" producer Phil Spector overleden

Op 16 januari is de bekende muziekproducer Phil Spector op 81 jarige leeftijd in de gevangenis aan Corona overleden.

Spector, die verantwoordelijk was voor enkele van de bekendste populaire muziekstukken van de jaren zestig en zeventig, werd in mei 2009 opgesloten om een gevangenisstraf van 19 jaar tot levenslang uit te zitten wegens doodslag op actrice Lana Clarkson.
Phil SpectorSinds de jaren zestig produceerde Spector muziek voor onder anderen The Beatles, Ike & Tina Turner, Leonard Cohen, The Righteous Brothers. en The Ramones. Mede dankzij de producer werd het Beatles-album Let It Be in 1970 een wereldwijde hit. Ook Imagine van John Lennon kwam uit de stal van Spector. Voor het album The Concert For Bangla Desh van George Harrison en Ravi Shankar won de producer in 1973 een Grammy. In 1966 produceerde hij River Deep, Mountain High voor Ike & Tina Turner, wat hij zelf als zijn beste werk beschouwde.
Zijn handelsmerk was de wall of sound (de muur van geluid), waarbij hij grote aantallen muzikanten bij elkaar haalde die georkestreerde stukken speelden om zodoende een voller geluid te brengen. Daarnaast gebruikt hij opvallend vaak en veel slaginstrumenten.
Spector werd vaak beschreven als een onvolmaakt genie. Z'n succes in de studio werd vaak onderdrukt door depressies, drugs- en alcoholverslavingen en z'n bizarre gedrag. Zo zou hij The Ramones tijdens de opnames van het album ‘End of the Century’ gegijzeld hebben, met behulp van een pistool. “Ik ben waarschijnlijk redelijk geschift", vertelde hij in 2003, vlak voor hij beschuldigd zou worden van moord. “Ik ben mijn eigen grootste vijand.”Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere