De op- en ondergang van radio Veronica

Radio Veronica ging op 21 april 1960 van start. Het zou de meest succesvolle zeezender/piraat ooit worden. In navolging van de succesvolle radiopiraat kwamen de publieke omroepen in 1965 met een eigen popzender: Hilversum 3, maar met veel minder luisteraars. foto - Vinyl-Lp : veronicaDe grote ommekeer kwam op 15 mei 1971. In opdracht van Veronicadirecteur Bull Verweij werd een aanslag gepleegd op concurrent Radio Noordzee. Veronica was mede-investeerder in Radio Noordzee. Toen Noordzee in maart 1971 tegen alle afspraken in begon met Nederlandstalige uitzendingen, spande Veronica een kort geding aan. Maar de rechter kon niets doen omdat er vanuit internationale wateren werd uitgezonden. Daarop volgde de bomaanslag, met het doel het zendschip van Radio Noordzee, de MEBO II, te dwingen koers te zetten naar territoriale wateren, zodat de rechter daar beslag op het schip kon leggen. Wonder boven wonder vielen er geen gewonden. Radio Noordzee kon na een paar uur zelfs de uitzendingen hervatten. Maar de politiek was nu wakker geschud. Kabinet en Tweede Kamer maakten aanstalten om ’piraterij’


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere