Vangelis op 79 jarige leeftijd overleden

De Griekse componist en muzikant Vangelis, die eigenlijk Evangelos Odysseas Papathanasiou heette, is dinsdag 17 mei overleden. Doodsoorzaak is niet bekend.
VangelisDe Griek was vooral bekend als componist van de muziek voor de films Chariots of Fire, Blade Runner, het nummer Conquest of Paradise uit de film 1492: Conquest of Paradise en van de groep Aphrodite’s child. Met deze groep scoorde Vangelis met zanger Demis Roussos verschillende hits in de jaren 60 en 70.
Vrijwel de belangrijkste artistieke samenwerking die Vangelis als soloartiest aanging, was die met Yes-zanger Jon Anderson. Dat resulteerde aan het begin van de jaren 80 van de twintigste eeuw in de hitsingles I Hear You Now van het album Short Stories. De hit I'll Find My Way Home komt van het album The Friends of Mr. Cairo, waarop ook de track State of Independence is terug te vinden, dat later in de Nederlandse Top 40 een nummer 1-hit werd voor Donna Summer.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere