Slecht imago Ike Turner.

Ike Turner, die op 76-jarige leeftijd in San Diego overleed, voldeed aan alle voorwaarden om de geschiedenis in te gaan als muzieklegende. Met zijn band The Kings of Rhythm nam de pianist-gitarist in 1951 het legendarische nummer Rocket 88 op, volgens kenners de eerste ware rock-’n-roll-plaat. foto - Vinyl-Lp : iketinaHij huwde het onbeduidende zangeresje Anne Mae Bullock, en maakte van haar de wereldster Tina Turner, met wie hij onsterfelijke hits als River Deep, Mountain High en Proud Mary scoorde.Maar zijn muzikale succes werd overschaduwd door zijn reputatie als drugsverslaafde en gewelddadig echtgenoot. Na de scheiding van Tina Turner, die hem in 1975 in het midden van een tournee verliet en aan een succesvolle solocarriëre begon, ging het met Ike bergafwaarts.De laatste jaren slaagde Ike Turner erin zijn imago weer wat op te poetsen. Hij ging weer toeren met zijn oude band, en bracht een album uit waarmee hij begin dit jaar een Grammy won. In interviews ontkende hij zijn ex-vrouw ooit geslagen te hebben.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere