Songwriter en muzikant Allen Toussaint overleden

Na een optreden maandag in Madrid werd Allen Toussaint(77) onwel en stierf in de ambulance. Het bleek een hartaanval te zijn.

Allen ToussaintAlleskunner

Toussaint was sessiemuzikant, songschrijver, arrangeur, zanger, producer, thuis in R&B, soul, funk, blues en jazz.
Hij schreef pianoarrangementen voor Lee Dorsey, blazersarrangementen voor The Band en gold als mentor van funkgroep The Meters, erwijl hij zelf samenwerkte met onder anderen Paul McCartney, Eric Clapton en Elvis Costello.
Begin jaren zestig waren het vooral r&b-acts die succes hadden met Toussaints songs, maar ook beroemde Britse pop- en rockbands, waaronder The Rolling Stones, The Yardbirds en The Hollies namen werk van de componist op.
Hij wordt vaak gezien als een van de belangrijkste artiesten uit New Orleans.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere