The King of Surf Guitar is op 81 jarige leeftijd overleden.

De grondlegger van de surfmuziek, Dick Dale, die onder meer bekend was van zijn compositie Miserlou, die gebruikt werd in de film Pulp Fiction uit 1994, is zaterdag overleden.

Zeer invloedrijke gitarist

Dick Dale

De Amerikaanse gitaarheld Dick Dale, artiestennaam van Richard Anthony Monsour, was een van de invloedrijkste gitaristen uit de vroege jaren 60 en was een voorbeeld voor onder anderen Jimi Hendrix en Eddie van Halen. Hij was expert op het gebied van surfmuziek en wilde dat zijn geluid reflecteerde aan het geluid dat hij hoorde tijdens het surfen. De gitarist kreeg zijn bijnaam, The King of Surf Guitar, na zijn single Let's Go Trippin' uit 1961. Dit nummer wordt ook wel gezien als het begin van het surfgenre. Later namen onder anderen The Beach Boys deze muziekstijl over.
Dale werd in 2009 opgenomen in de Musicians Hall of Fame.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere