Supremes-zangeres Mary Wilson overleden

Mary Wilson, die in 1959 samen met Diana Ross, Florence Ballard en Betty McGlown de groep The Primettes vormde wat 2 jaar later The Supremes werd,  is op 76-jarige leeftijd plotseling in haar huis in Las Vegas overleden. . De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Hitmachine in de jaren 60

Mary Wilson

Mary Wilson, die in 1959 samen met Diana Ross, Florence Ballard en Betty McGlown de groep The Primettes vormde wat 2 jaar later The Supremes werd, is op 76-jarige leeftijd plotseling in haar huis in Las Vegas overleden. . De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.
Na het vertrek van Betty McGlown had het triro, het boegbeeld van het Motown-geluid, in de jaren zestig heel veel commercieel succes. Ze scoorden hun eerste nummer één-hit met Where Did Our Love Go. Daarna behaalden ze ook de eerste plaats met nummers als Baby Love, Stop! In The Name Of Love, You Can't Hurry Love en You Keep Me Hangin' On. Vanaf 1967 werd Ballard vervangen door Cindy Birdsong en werd de naam van de groep veranderd naar Diana Ross & The Supremes. Ross verliet de band in 1970, waardoor Wilson het langst lid is geweest van The Supremes.
The Supremes waren zo populair dat ze zelfs met de Beatles konden wedijveren. De opstelling van Ross-Wilson-Ballard werd in 1988 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, ontving een ster op de Hollywood Walk of Fame in 1994 en trad in 1998 toe tot de Vocal Group Hall of Fame . In 2004 plaatste het toonaangevend magazine Rolling Stone de groep op nummer 97 op hun lijst van de '100 Greatest Artists of All Time'.Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere