Supertramp bestaat dankzij Nederlandse zakenman

Als er één band is geslaagd de perfecte combinatie te maken tussen symfonische rock en popmuziek is het wel Supertramp. De ontstaansgeschiedenis van deze band is echter een beetje wonderlijk en heeft te maken met Nederland. In 1969 krijgt muzikant Rick Davies de gelegenheid van een Nederlandse miljonair Stanley August Miesegaes aangeboden een band te formeren, Miesegaes zou het geheel financieren. Na een advertentie in Melody Maker wordt Supertramp opgestart.
Miesegaes financiert de eerste 2 albums van de groep, echter deze waren niet succesvol.
Het slaat niet aan bij het publiek en miljonair Miesegaes trekt zich terug.
Supertramp gaat op zoek naar een nieuw geluid dat resulteert in meer pop-geörienteerde korte songs die ook op de radio gedraaid kunnen worden. Het album Crime Of The Century (1975) is het eerste wapenfeit van deze nieuwe sound en wordt geproduceerd door Ken Scott, bekend van Bowies ’Ziggy Stardust’ en het Mahavishnu Orchestra.
Dit album wordt een groot succes. De bandleden hebben dan ook dit derde album opgedragen aan hun eerste weldoener, die de basis legde voor de groep.Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl