Supertramp weer op tournee

supertrampNa 5 jaar gaat Supertramp weer op toernee. Dit begint op 3 november in Portugal en omvat 26 concerten in onder meer Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Italië, Portugal, België, Luxemburg, Engeland en op vrijdag 11 december in het Ziggo Dome in Amsterdam.

Tour zonder Roger Hodgson

De Britse symfonische-rockgroep, met een door Wurlitzer-piano en saxofoon gedomineerd geluid, werd in 1969 opgericht en bestond uit de voornaamste leden Rick Davies (zang en toetsinstrumenten) en Roger Hodgson (zang, gitaar en toetsinstrumenten). Vooral de laatste maakte de groep bekend door zijn kenmerkende hoge stemgeluid. In 1983 verliet hij de groep. In 2010 was het laatste optreden van Supertramp ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van hun gelijknamige debuutalbum. Er was in dat jaar even sprake dat Roger Hodgson weer bij de band zou komen voor een reünie, maar net voor diens solotour meldde Hodgson dat de deur daarvoor definitief is dichtgeslagen. Hij zal dus helaas ook niet deelnemen aan deze tour.
Wie Rodger nog wil horen : In december 2014 verscheen nog een uitgebreide jubileumeditie van Crime Of The Century, aangevuld met een optreden in de Hammersmith Odeon in Londen uit 1975 met Rodger natuurlijk en hij gaat zelf wel op tournee en geeft op 2 september een concert in Carré.

De huidige bezetting

De bezetting van Supertramp bestaat uit Rick Davies, klarinettist en saxofonist John Helliwell en drummer Bob Siebenberg. Ook oudgedienden Jesse Siebenberg (zang, gitaren en percussie), Cliff Hugo (bas), Carl Verheyen (gitaar), Lee Thornburg (trompet), Gabe Dixon (zang en keyboards) en Cassie Miller (achtergrondzang) gaan mee op tournee. Crowded House-lid Mark Hart keert oook weer terug op zang, gitaar en keyboards.

Supergroep uit de jaren 70

De hitmachine uit de jaren 70 staat met 12 nummers in de top 2000 van 201. Bekende nummers zijn o.a. School, Fool's overture, The logical song en Dreamer. Deze zullen in deze Supertramp Forever Tour ook allemaal te gehore gebracht worden.Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere