Straatnaambordje van Abbey Road levert €43000 op bij veiling

De geschatte opbrengst van het straatnaambordje, waarnaar het album van The Beatles is vernoemd, was 1000 tot 2000 euro. Het is duidelijk wat meer geworden.
Abbey RoadHet witte bordje met zwarte en rode letters werd in 1967 door Sir Misha Black ontworpen en was een van de 275 borden die in de wijk Westminster gebruikt werd.
De straat is niet alleen bekend door het album van The Beatles en de gelijknamige studio, maar vooral door de cover (de hoes) van het album. Daar zie je The Beatles lopen over het meest beroemde zebrapad van de wereld (zie foto). Voor velen was die foto één van de aanwijzingen dat Paul McCartney dood zou zijn. Dat was toen in die tijd (eind jaren 60) een zeer bekende samenzweringstheorie. Voor velen was George Harrison duidelijk de doodgraver; Ringo de begrafenisondernemer en John de priester. McCartney loopt volgens de samenzweringstheorieën op blote voeten, omdat hij als dode blootvoets is begraven. Hij heeft als linkshandige een sigaret in zijn rechterhand, wat zou betekenen dat hij de echte Paul niet is. Ook loopt hij uit de pas: hij heeft op het moment dat de foto wordt gemaakt zijn rechterbeen naar voren in tegenstelling tot de 3 andere Beatles. Tevens heeft hij zijn ogen dicht, wat er op moet duiden dat hij het tijdelijke heeft ingeruild voor het eeuwige. Leuk om op internet eens te googelen naar deze bijzondere theorie. Er waren namelijk nog veel meer aanwijzingen.Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
0634267103 info@vinyllp.nl