Saxofonist van The Stooges overleden

De saxofonist van The Stooges, Steve Mackay is op 11 oktober overleden (66) aan bloedvergiftiging.

StoogesEinde van tijdperk Iggy and The Stooges?

The Stooges is/was een Amerikaanse punk/protopunk/rockband, opgericht in 1967 met als leden Ron Asheton op gitaar, Scott Asheton op drums, David Alexander op basgitaar en zanger Iggy Pop.
MacKay kwam in mei 1970 bij de band en drukte zijn stempel op het tweede album van de groep, Fun House uit 1970. Eind 1970 verliet hij echter weer de band. Hij was wel weer betrokken bij de Stooges-reünie in 2003 en bleef tot dit jaar bij de groep spelen. Het spel van MacKay op het rauwe rockalbum is wel vergeleken met dat van jazzavantgardist Ornette Coleman.
Mackay is het derde lid van de band dat in de afgelopen tien jaar is overleden. Eerder stierven gitarist Ron Asheton en drummer Scott Asheton. Of de band nog blijft bestaan, is nog niet duidelijk.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere