Oprichter Steely Dan overleden

Walter Becker, de gitarist/bassist en liedjesschrijver die samen met zanger/toetsenist Donald Fagen Steely Dan in 1972 oprichtte, is zondag 3 septmeber op 67-jarige leeftijd overleden. 

Band met unieke en magistrale sound

steely-dan-beckerMede door Becker was Steely Dan een band met een sound, waarbij jazz, rock-'n-roll, funk, rhythm-and-blues, pop en alles wat daar tussenin zit op intelligente wijze werden vermengd. De groep was daardoor uniek en altijd te herkennen. De band was met name populair in de Verenigde Staten, waar ze door muziekcritici vergeleken werden met o.a. The Beatles. De platen Pretzel Logic (1974), Katy Lied (1975) en The Royal Scam (1976) klinken meer dan veertig jaar na dato nog altijd zeer bijzonder en tijdloos.Men zegt wel eens : "In de jaren zeventig had je pop, rock, soul en Steely Dan"
De doodsoorzaak van Becker is niet bekendgemaakt. In juli was Becker er om gezondheidsredenen al niet bij toen de band voor het laatst optrad.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl