Yvonne Staples (80) overleden

Yvonne Staples, zangeres van gospelband The Staple Singers, is dinsdag 10 april aan darmkanker overleden.

Veel hits in de jaren 70

Staple SingersAl in 1948 ging vader Roebuck Staples met zijn kinderen naar de kerk om gospelmuziek te zingen in de kerk. Dat was het begin van de groep The Staple Singers. In 1952 kregen zij, Roebuck met dochters Cleotha, Pervis Staples en Mavis, hun eerste platencontract. In de jaren erna veranderde het genre van de muziek van folk/gospel naar soul en funk. In 1970 verving Yvonne Staples haar zus Pervis en werd tevens later manager van de groep. "Heavy Makes You Happy (Sha-Na-Boom Boom") was hun eerste hit in 1971. Vlak daarna kwam "Respect Yourself" hoog in de hitlijsten. De Staples hadden tevens een grote hit in de VS in 1972 met "I'll Take You There". In 1973 werd "If You're Ready (Come Go With Me)". En in 1975 werd het door Curtis Mayfield geproduceerde nummer "Let's Do It Again" de tweede nummer 1-hit in de VS. Tot 1984 waren er geen hits meer, totdat ze "Slippery People" uitgaven.
Hierna werd het wat rustiger rondom de groep. Roebuck en Mavis Staples werden in 1999 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Roebuck stierf in 2000 en Cleotha in 2013.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl