Sony verwerft rechten Beatles-nummers

De erven van Michael Jackson, die in 2009 overleed, hebben de collectie muziekrechten, waaronder die van The Beatles, die de zanger in de jaren tachtig had aangekocht, verkocht aan Sony.

Jackson-BeatlesHet kan vreemd lopen met rechten

De erven van de overleden popster behouden wel alle rechten van de muziek die is geschreven door Jackson.
Dat het vreemd kan lopen met de rechten van nummers weet John Fogerty van Creedence Clearwater Revival. Fantasy Records, de platenmaatschappij waarmee John Fogerty werkte in zijn CCR-periode, had de rechten op alle songteksten van de band, waaronder het nummer Run Through The Jungle uit 1970, geschreven door John Fogerty. In 1985 had John Fogerty een solocarriere (CCR ging in 1972 uit elkaar) en maakte het nummer The Old Man Down The Road. Fantasy Records was in 1985 van mening dat The Old Man Down The Road opvallende gelijkenissen vertoonde met Run Through The Jungle en klaagde Fogerty dan ook aan voor plagiaat. Uiteindelijk werd John Fogerty op 7 november 1988 vrijgesproken, omdat het onredelijk is om een muzikant te beschuldigen voor plagiaat op zijn eigen werk.

Luister zelf (eerste is Run Through The Jungle):Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl